Pagina's

maandag 8 juli 2019

2019 week 28 #laatsteschoolweek

vooraf
Vorige week heb ik probleemloos 75 minuten gerend.

Plan van aanpak is nu het aan elkaar plakken van de intervallen en het langzamerhand
uitbouwen van de omvang:
- week 6:  3*  3*10' tempoloop  (ca. 13km/u = 4'37"/km) P=2-5'
- week 7:  3*  2*15' tempoloop  (ca. 13km/u = 4'37"/km) P=2-5'
- week 8:  als alles goed gaat :2*  30' duurloop & 1*  tempoloop 6*5' of 3*10'
- week 9:  langzaam uitbreiden duurloop.
Per week bekijken.

maandag 8/7: minutenloopje
Vanmiddag 3*10' (p2’ wandelen) gedaan. Uit school, vóór de afscheidsavond. Even de focus op iets anders: op het rennen dus. De 10'-stukjes gingen goed en steeds vlotter: 4'22"/km, 4'09"/km, 4'03"/km. Wat sneller dan volgens planning, maar het voelde goed. Ik liep soepel en ontspannen en dat zegt me meer dan het tempo op zich.

dinsdag 9/7: rust
Bijkomdag na de afscheidsavond. Eigenlijk na een intensieve groep 8 periode. Vandaag waren de leerlingen vrij en hielden Maarten en ik werkoverleg aan het strand. Heerlijk en relaxt terugblikken en vooruit plannen. Daarna had ik geen zin meer om te sporten. Logisch. Een mooi moment om naar de bibliotheek te gaan om boeken te lenen voor de zomervakantie. Donderdag sluiten we het schooljaar officieel af, maar gevoelsmatig is mijn vakantie "stiekem" al een beetje begonnen. Sssst, niet doorvertellen. ;-)

woensdag 10/7: fietsen rust
M'n laatste vrije woensdag van het schooljaar. Ik was van plan om een stukje te fietsen, maar ik was nog steeds moe. Alsof ik last had van een jetlag, haha. Niet zo gek, hoor. Gelukkig heb ik gisteren het nieuwste boek van Tomas Ross kunnen lenen en dus werd het een leesdag. Kwam uiteindelijk goed uit, want het regende een groot deel van de dag.

donderdag 11/7: minutenloopje
Uit school en voor het afsluitende etentje (om 14.00u) 3*10' (p2’ wandelen) nummer 2 van deze week. Lekker op het strand. Voornaamste doel was meer de vermoeidheid eruit lopen. Nou ... dat is gelukt. Het was héérlijk! Het strand was niet super: hier en daar wat zacht. Dat maakte het wat zwaarder, maar ondanks dat kon ik mooi in 4'10"/km lopen. Eigenlijk nog wat te snel zelfs.

vrijdag 12/7: fietsen
Nu echt officieel vakantie. Ik wilde heel graag met Co een ritje op de racefiets rijden. Maar, bah, het regende. Dus ... niks racefietsen. Gelukkig werd het nog voor etenstijd droog en konden we 's avonds toch nog fietsen. Een rondje op de mtb dan maar: kort en krachtig. Het werd evengoed een rondje van 60 km, in 32,2 km/u. En achteraf kan ik zeggen dat het wellicht m'n sterkste rondje van het jaar is. Na 4 dagen niet fietsen. Toeval? Nou ... Mark reed vorige week zijn sterkste rondje van het jaar ... na 4 dagen niet fietsen!

zaterdag 13/7: minutenloopje
Minutenloopje 3*10' (p2’ wandelen) nummer 3 van deze week. Net als donderdag op het strand. Veel meer wind nu. Vanuit het noorden. Dus als ik terug liep, had ik 'm vol tegen. Dus deelde ik de 10'-blokken in tweeën: 5' tegen de wind in en daarna 5' met wind mee. Super leuk om te doen. De blokken gingen een stuk langzamer dan donderdag (4'28"/km), maar door de wind was het toch wel een stukje zwaarder.

zondag 14/7: fietsen
Offroad op de mtb door de duinen. Onderweg de groep kwijtgeraakt. daardoor geen al te leuke rit. 's Avonds met de mannen bij Mark geweest om zijn verjaardag te vieren. Toen konden we uiteraard weer lachen om de ochtendrit. Toch weer een verhaal, hè, haha!

weekoverzicht
Rennen: 90'. Fietsen: 113 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten