Pagina's

zondag 7 mei 2017

2017 week 18: meivakantie

vooraf
Zondag is de 10 EM in Schagen. Daar had ik mijn zinnen op gezet. Ik wilde, na de goede 10 EM bij Lycurgus, in Schagen proberen om onder het uur te lopen. Maar nu, aan het begin van deze week, wil ik eerst zorgen dat ik weer 'zin' in rennen krijg. Dan maar geen wedstrijd zondag. Doel: in vorm raken voor de DCD -loop op 20 mei!

maandag: rustdag
"Mijn" team, na de moeder - kind wedstrijd.
Zie: keep-your-bucket-full. 's Morgens nog in de tuin gerommeld en 's middags lekker in m'n boek gelezen! Ondertussen ben ik bezig met het voetbalteam voor komend seizoen. Ons team heeft een prima seizoen achter de rug, wat de selectieteams ook niet is ontgaan. Maar ... de spelers van ons team hebben aangegeven graag nog een jaar bij mij te willen blijven. Hoe leuk is dat voor Kane en mij!

dinsdag: 2*400, 5*800 (p400)
Het energieke gevoel lijkt wat terug te keren.
Wat rust(ig aan doen) al niet kan betekenen! En dus trok ik vanavond fris en fruitig naar de baan, waar de volgende opdracht op ons wachtte: 2*400m ins/outs met 400m pauze en 5*800 met 400m pauze. De 400-tjes liep ik met Frank, Jacco, Ralph en Lars. Bij de 800-tjes besloten Jacco en Frank in eigen tempo te lopen en liep ik met Lars en Ralph, die in m'n nek hijgden (en me zo voort pushten). Jacco kon wegens zijn kuiten toch nog niet geheel voluit en Frank voelde de véééle kilometers van de laatste weken te veel in z'n benen.
Mijn 800-tjes gingen in 2'37": lekker hard!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1711066143

woensdag: rondje uitlopen
Vanmorgen met Jacco in de duinen even een kort en rustig rondje uitgelopen. Het ging moeizaam, maar het was wel even lekker om buiten te zijn geweest. Onderweg even plannen gemaakt voor het weekeinde. Eigenlijk hebben we allemaal niet veel trek in Schagen. Liever zaterdag een duurloopje en zondag een tempoloop van 10 km (of 2*5km) op "de Brandweerroute" in de duinen.
En terwijl Jacco en ik aan het rennen waren, was José aan het werk in de tuin.
En 's avonds ouderwets Europees voetbal gekeken.
Ajax - Lyon 4-1, héérlijk!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1711908806

donderdag: 12*400 (p=200)
In verband met dodenherdenking, besloot ik om niet vanavond op de baan te gaan trainen. Ik zit straks met het gezin voor de buis om naar de uitzending vanaf de Waalsdorpervlakte te kijken. Vind ik heel belangrijk. Zie ook: vrijheid.
Daarom heb ik vandaag in de duinen een eigen training afgewerkt. Ik liep 12* 400m. Gemiddeld in 1'30", wat in de duinen met klimmetjes, mul zand, scherpe bochten, etcetera prima is. Leek wel een fartlektraining. En ik was helemaal in m'n element: heerlijk soepel kunnen lopen. Wat een verschil met de duurloopjes van de afgelopen weken: die blijven me maar moeizaam afgaan. Zeker in een fase met wat minder 'flow', lijk ik meer baat te hebben bij intervalwerk.
Leuk detail was dat ik aan het einde nog heb geprobeerd om een "Strava-segment" te pakken. Op Strava staan vele stukjes met een begin- en eindpunt, waarop je kunt proberen de snelste te zijn. Dit was me nu niet gelukt (Ronald Poel is vééél te snel), maar was wel even leuk. Het feit dat ik dit aan het einde van de loop nog kon opbrengen, zei voldoende!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1714189234

vrijdag: lange duurloop
deze pic symboliseert voor mij vrijheid
"5 Mei, Nederland vrij!"
Free as a bird ging ik vanmorgen een rondje "lussen" met Jacco. Doel: geen pad tweede keer tegenkomen. Nergens een pad doorkruisen bijvoorbeeld.
En, héhé, weer een duurloop die wél lekker ging. Tot 15 km in ieder geval lekker soepel kunnen rennen. Daarna werd het toch wel wat moeizamer. Niet zo vreemd, na de training van gisteren.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1715534122


zaterdag: duurloopje
Om 12.15u speelde Kane met zijn team de laatste wedstrijd van het seizoen. Als ik wilde rennen, moest het ervoor of erna. Omdat Jacco, Frank en ik morgenochtend een tempoloop willen doen, leek het me beter om vandaag zo vroeg mogelijk te gaan lopen. Jacco wilde wel met me mee. En dus startten we om 9.00u vanaf de Oudendijk met een rustig rondje door de duinen. Het discussiëren ging fanatieker dan het rennen, haha!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1716987901

zondag: 10 km simulatie sub-optimaal (2x "Brandweerrondje")
Het was óf Schagen, óf een temporondje. We kozen gedrieën (Frank, Jacco en ik) voor het laatste. In de Heemskerkse duinen is een rondje van 5 km uitgepijld. Dit rondje gaat over de Kruisberg en wordt het Brandweerrondje genoemd. We waren van plan om dit rondje 2x te lopen, zodat we 10 km op tempo hadden gelopen. Maar tijdens het inlopen ging het al mis. Met Frank. Het schoot in z'n rug/heup en hij besloot om terug naar huis te gaan. Jammer, maar verstandig. En dus gingen Jacco en ik met z'n tweeën verder. Het doel was om alle kilometers net onder de 4'00" te blijven, zodat het een sub-optimale 10 km zou worden. En dat lukte prima: 10 km in 39'24". Een mooie oefening richting DCD-loop.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1719010205

weekoverzicht
Een uitstekende en gevarieerde week. Met een totaal van ruim 85 km. Heerlijk om 5x in de duinen te kunnen lopen: ik zou deze week best een "duinweek" kunnen noemen. De eerste week van de meivakantie ging qua hardlopen moeizaam, maar de tweede week was bijna een trainingsweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten