Pagina's

zondag 24 september 2017

2017 week 38

Nog steeds geen goede achillespees en ook m'n rechterknie is aan het zeuren en daarom bestaat mijn sportweek voorlopig nog steeds uit (voornamelijk) fietsen.

ma t/m vr
Grieperig. Ik haat het om het woord "ziek" te gebruiken. Ik ben niet ziek, ik ben niet fit. Even tijdelijk niet helemaal top. Hoe dan ook, deze dagen heb ik helemaal niets aan sport gedaan. Ik heb elke dag "gewoon" gewerkt, maar kwam telkens energieloos thuis. En dus lag ik einde middag tot aan het eten op bed en na het eten ging ik ook onder de wol. Geen rennen, geen fietsen, niet eens trainen geven!
Gisteravond werd ik er onrustig van. Ik ben toch maar op de fiets gestapt, m'n "gewone" stadsfiets, en ben even naar het strand gereden. Hééél rustig. Het was heerlijk zacht en windstil en het "niets" op het strand, op het ruizen van de golven van de zee na, is zo rustgevend. Geheel gekalmeerd stapte ik weer op de fiets naar huis. Was toch wel even lekker om er uit te zijn. Uiteraard hoop ik zeer spoedig weer fit te zijn. Maar ... als ik dan toch niet 100% ben, dan maar nu. Voor knie en achillespees zal deze week met heul veul rust zeker niet veel kwaad kunnen. En zo kwam ik weer eens toe aan lekker boekje lezen (#tomasross, connybraam, #javiercercas, #...) en muziek luisteren (#davidbowie, #michaeljackson, #blaudzun, #snowpatrol, #...) Kortom, Jootje vermaakt zich wel!

zaterdag: fietsen
Om 13.00u stapte ik, nog niet 100% fit, op de fiets. Voor een relaxt rondje door de duinen en de polder. De zon scheen en er stond geen wind: ideale omstandigheden. Het fietsen ging prima, zolang ik maar in m'n comfortzone bleef.
En 's avonds was het zowaar hardloop-tijd! Nou ja ... praten over hardlopen dan. Op de verjaardag van Martin Bronder en Project2uur59 was bijna compleet! Martin, Frank, Dave, Jacco, Jeroen, Rowdy en ik. Dus ging het over vooral de marathon van Amsterdam over 3 weken. Martin, Frank, Dave en Rowdy gaan 'm lopen. Jacco traint wel mee, maar loopt geen marathon. Jeroen en ik zijn geblesseerd. Frank gaat proberen om mijn tijd van 2.54.42 uit de boeken te lopen. Het is 'm gegund, hoor. Hij traint er al een jaar keihard voor. Dave, Rowdy en Martin willen graag onder de 3 uur finishen. Dat is Martin al eens gelukt, voor Rowdy en Dave zou het een mijlpaal zijn.Ben benieuwd! Wellicht stap ik op "marathondag" (15 oktober) op de fiets naar Amsterdam om de mannen aan te kunnen moedigen. En al pratende met de mannen, gaat het bij mij toch ook wel weer kriebelen, hoor.
In ieder geval: de avond was heel gezellig!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1993456959

zondag: fietsen
Ook vandaag zat ik om 13.00u op de fiets. Gisteren alleen, vandaag met Marco. En waar ik een week niet helemaal fit was, was Marco ruim 2 weken verre van fit. De lamme en de blinde op de fiets dus. Ach, eigenlijk viel dat wel me. Bij mij dan. We kwamen tot ruim 60 km en ik heb de hele rit op kop gereden. Ik ben er wel weer. Marco nog niet helemaal. Na 2 weken antibiotica kon hij niets anders dan volgen. Zijn momenten van kopwerk komen echt wel weer, hoor!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1995829220

weekoverzicht
Na een vijftal grieperige dagen, begon mijn sportweek pas zaterdag: 2 dagen lekker in het zonnetje gefietst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten