Pagina's

zondag 3 december 2017

2017 week 48

Ik houd het lang vol, het fietsen. In de afgelopen 6 maanden heb ik al bijna 4000 km gereden. Dat lukte me vaak genoeg niet eens om in een heel jaar te bereiken. Hoe komt dat? Een aantal redenen:
  1. ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten mbt m'n hardloopblessures en dat kwam vrijwel direct het fietsplezier ten goede,
  2. door de Tacx in de garage, zit ik ook bij slecht weer op de fiets,
  3. buiten rijd ik relatief korte rondjes (meestal tussen de 40 en 65 km) en dat houdt het leuk.
Deze week zal ook bestaan uit voornamelijk korte ritjes. De weersvoorspellingen maken die kans alleen maar groter: "regen, regen en tussen de buien door: regen."

dinsdag: Tacx
Ik had gisteren geen zin en fut om te fietsen. Buiten was het zoals ik al aangaf flink aan het regenen en ik had geen zin om de garage in te gaan. Dan maar niet, hè. Dat gevoel had ik vandaag óók. Maar, hé, kom op, ik ga niet twéé dagen lamlendig doen. Dus ... hup ... op de fiets jij! En dus heb ik vanavond toch even een uurtje in de garage op de Tacx gezeten: Tacx 60' (32' weerstand). Altijd lekker met één van de Grandmixes van Ben Liebrand op!

woensdag: rust
Dagje sauna, zoals ik dat aangaf op Instagram:
Heerlijk dagje #wellness #spazuiver #Amsterdam met @jose_artmanni .
Wat word je in de #sauna toch weer #kalm, #rustig, #ontspannen. Zo lekker #zen. Kan geen cursus #mindfullness tegenop.
In het koude dompelbad met #bewust en met #aandacht op de #ademhaling gelet. Dacht daarbij aan de #wimhoffmethod (van @iceman_hof). 
#ademinademuit, #hereandnow, #hierennu

donderdag: Tacx
De hele dag is het aan het regenen. En niet voor het eerst deze maand. Eigenlijk is dit een dag voor een mooi boek en goede muziek. Maar na een dag werken, is het ook wel even lekker om te trappen. En dan uiteraard in de garage op de Tacx. Ik had eigenlijk geen plan. Uurtje? Anderhalf uur? Hoe lang weerstand? Ik zou wel zien. Eenmaal op de fiets werd het lang inrijden en bijna als vanzelf werden het 3 blokken van 10 minuten weerstand. Tijdens alle 3 de keren, werd het halverwege nog wat extra weerstand erbij. Ha! Een prima rondje dus. Tacx 90' (3*10' weerstand (p=3')).

zaterdag: fietsen
Kane moet vanmiddag pas om 16.30u voetballen. Dat betekende dat we vanmorgen rustig aan konden doen. Gezellig hebben we met elkaar ontbeten en om 11.00u ging ik een rondje fietsen op de mtb, die inmiddels weer was voorzien van een nieuwe spaak. Het was koud: -1 graden. En het was vooral mistig: zie foto. Daardoor een rustig rondje gereden. Was wel even lekker. Verfrissend, zeg maar.
Straks nog even boodschappen doen en daarna met Kane op pad. Op naar Alliance in Haarlem. Als het doorgaat, want er zijn inmiddels al aardig wat wedstrijden afgelast vandaag. Zal een beetje afhangen of ons team op echt gras of op kunstgras moet spelen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2360867716

zondag: fietsen rust
Niet onbelangrijk, gisteravond het ik mijn lidmaatschap bij av Dem opgezegd. Zie: i-quit. Ik wilde vandaag nog een rondje fietsen, maar vond het ook leuk om met José te gaan wandelen met de hond. En omdat we 's middags Sinterklaas zouden gaan vieren bij Marco en Rina, werd het wat krap om nog een rondje te gaan rijden. Ons Sinterklaasfeest was weer een groot succes: met cadeautjes, gedichten, zingen en lekker eten!

weekoverzicht
November zit er op. Een vrij natte maand. Mede daardoor heb ik 9x in de garage op de Tacx gefietst. Een record. Liever sport ik buiten, maar nu bleek maar weer eens wat voor prettig alternatief de Tacx is. En hardlopen? Voor het eerst sinds mei 2014 in een hele maand niet één keer gerend. Zat er aan te komen, natuurlijk. Daarom was het besluit om bij av Dem te stoppen niet verrassend, natuurlijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten