Pagina's

zondag 17 juni 2018

2018 week 24: #afscheidravi

vooraf
Deze week staat toch echt vooral in het teken van het afscheid van onze lieve hond Ravi. Ruim 14 jaar is ze geworden. Een mooie leeftijd, dat wel. En toch is afscheid nemen niet leuk: zo definitief. Ook voor Robin en Kane. Zij hebben Ravi hun hele leven meegemaakt. Maar Ravi is op.

maandag: duurloopje
Het bespreken van het nieuws over Ravi gisteren met Robin en Kane, hakte er behoorlijk in. We waren allemaal moe vandaag. En dus moest ik door José de deur uit gewerkt worden om nog te gaan rennen. Uit mezelf had ik het niet meer gedaan. En zoals wel vaker, was ik haar er onderweg dankbaar voor. Ik heb heerlijk even m'n koppie leeg kunnen lopen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2769784843

dinsdag: duurloopje
Ook vandaag was ik wat vermoeid. En ook nu heb ik tóch even een rondje gerend. Het ging niet super. De benen waren goed, maar ik voelde het niet-fit-zijn in m'n lijf. En toch kan ik niet zeggen dat ik het niet even lekker vond.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2772230933

woensdag: duurloopje
Vanavond zijn we (José, Robin, Kane en ik) nog één laatste keer met Ravi naar het strand gegaan. Raar idee, hoor. Deze strandavond leefden we veel bewuster dan andere. Laatste foto's, nog een paar keer de zee in, laatste keer balletjes gooien. Ravi er voor de laatste keer achteraan. Rennen ging niet meer. De ballen zag ze niet meer. Maar dat maakte niet uit. Het was het idee.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2774483418

donderdag: Ravi
Dit was typisch zo'n dag waarop ik me niet op het hier en nu kon concentreren. De hele dag was ik met Ravi bezig. Niet alleen ik, uiteraard. Robin, Kane en José ook. Mooi dat Robin vandaag een 10 voor biologie haalde en Kane een 10- voor natuur. School zorgde in ieder geval voor afleiding. José ging nog 1x op pad met Raaf. Ravi is er na vandaag niet meer. Dat maakt ons verdrietig, moe, leeg, maar ook dankbaar.  We hebben 14 mooie jaren met Raaf gehad! Ongelooflijk hoeveel plezier dit beessie ons wist te geven. Gewoon ... door er te zijn. Heerlijk in het hier en nu. En zo trouw naar ons. Zelfs gisteren "spurtte"ze strompelend op ons af: dankbaar! Strompelend van de pijn. Pijn, die ze vanaf nu niet meer heeft. Dank je wel, Ravi! Dank je wel! Love you!!
En sporten? Bweh! Ik moe(s)t er vandaag niet aan dèèènken!

vrijdag: rondje op de (nieuwe) racefiets
Op school ging mijn telefoon af. Het was Presto. M'n racefiets was binnengekomen en stond klaar om opgehaald te worden. Dat heb ik vanmiddag gedaan. En dus had ik 's avonds wel zin in een rondje. Zeker na de afgelopen dagen was het ook wel even goed om buiten te zijn. Gewoon een relaxt rondje met Marco. Beetje kletsen ook onderweg. Sleutelen ook. Zadel wat omhoog, zadel wat naar voren. Stuur iets meer kantelen. En de fiets werd steeds meer m'n verlengstuk. Wij gaan dikke maatjes worden.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2779144275

zaterdag: rondje op de racefiets
Eindelijk kon ik na donderdag en vrijdag, met Ravi in m'n hoofd, relaxt opstaan. Ravi zit nog steeds in m'n hoofd, hoor. Ik "hoor" 'r nog geregeld en verwacht 'r ook op bepaalde plaatsen in en rond het huis te zien. En dus heb ik vanmorgen niet met Eric en Sjoerd gefietst, wat ik van plan was te doen. Later op de dag heb ik toch nog even een rondje gereden: afstelrondje nummer 2. Gisteren was vooral m'n zadel aan de beurt, vandaag het stuur. De remmen konden nog wat omhoog. Ik heb al lekkerder gefietst op m'n nieuwe karretje dan gisteren. Uiteindelijk had ik het gevoel dat ie precies op mij afgesteld was. Ben helemaal tevreden, nu. Morgenochtend m'n eerste langere ronde met "de mannen".
https://connect.garmin.com/modern/activity/2780951861

zondag: ronde op de racefiets
Ronde met Marco en Marcel. M'n eerste "echte" rit op m'n nieuwe fiets. En het werd een geslaagde rit! De fiets en ik zijn dikke maatjes geworden: ik kon er heerlijk op rijden. We hebben 85 km gereden met een gemiddelde van 32,7 km/u. En dat terwijl er een stevig windje stond. Prettig was dat ik veel kopwerk kon doen! Na aflop een bakkie gedaan bij Hans, omdat het vaderdag was. Terug naar huis 15 km gereden, zodat de 100 voor vandaag volbracht waren..
https://connect.garmin.com/modern/activity/2783331483

weekoverzicht
Het was boven alles de week van het afscheid van Ravi. En een klein beetje van m'n nieuwe racefiets.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten