Pagina's

maandag 20 mei 2019

2019 week 21 #core

vooraf
Op naar "lopen als lifestyle", maar voorlopig nog even niet. Alhoewel, terugkomen van een blessure hoort er ook bij. Ik geloof in het principe van "rust roest", maar hoe dan?
Door gestructreerder (bijvoorbeeld vóór een training) core-oefeningen te doen. Dan een warming up met diagnostisch rekken. En vervolgens even geen duurloopjes maar minutenloopjes. Bijvoorbeeld 2' rennen en 1' wandelen en dat een aantal keer herhalen. Tijdens die wandelminuutjes kan ik telkens de kuiten even checken.
Minutenloopjes zijn niet nieuw voor me. Zie bijvoorbeeld het stukje : 2013/11/stap-een.

maandag 20/5: fietsen rust
Ik was van plan om 's avonds een rondje te gaan fietsen met Co. Maar de zin in fietsen lijkt een beetje weg. Ik ga het dan ook niet forceren, want ik weet dat die zin echt wel weer komt.

dinsdag 21/5: rust
Om 16.15u werd ik opgehaald door Jacco om naar Utrecht - Heracles te gaan. Hij had VIP-kaartjes, dus mochten we tussen de "mensen met geld" ook vooraf aanschuiven bij het diner. Heerlijk gegeten, een matige wedstrijd gezien en hoe dan ook een gezellige avond gehad.

woensdag 22/5: fietsen
Vanavond een rondje gefietst: ik had er echt zin in.En wat ging het lekker en goed, zeg! Ik voelde me lekker sterk: 50 km in 31 km/u.

donderdag 23/5: minutenloopje rust
Bijvoorbeeld 10*2' (p=1') met massage na afloop was het plan. Maar de kuit voelde niet goed aan. En dus weer een avondje rust. Wel ben ik naar Den gegaan voor de massage. Vorige week kon de spanning nauwelijks weggemasseerd worden, vanavond gelukkig wel. En m'n gezicht laten zien bij Dem, levert me interessante gespreksstof en daarmee ook stof tot nadenken op. Voorlopig even niet rennen. Waarom niet? Op 8 en 9 juni ga ik met de Beverbikers fietsen in Duitsland. Liever ga ik nu daar wat meer voor trainen. Die knop moe(s)t even om en is nu om. Daarnaast heb ik afgesproken om maandag en/of woensdag het krachthonk in te gaan bij Dem: core-oefeningen doen. Waarom daar? Omdat ik het dan hopelijk wat gestructureerder ga doen.

vrijdag 24/5: core
Ik zou een rondje gaan fietsen. Maar nadat gisteravond had ik met Jessie Geel afgesproken om bij Dem een begin te maken met het doen van core-oefeningen , kreeg ik vanmiddag een berichtje van Jessie dat ze vandaag extra ging trainen. Of ik nu al een keertje mee wilde draaien. Nou, dat wilde ik wel. Ruim een uur lang arm-, rug en buikspieren getraind. Dat waar ik thuis niet gemotiveerd genoeg voor ben, bleek bij Dem opvallend leuk te zijn om te doen. Morgen heb ik ongetwijfeld spierpijn, want ik moest behoorlijk aan de bak bij krachtpatser Jessie, haha! Maar de eerste stap is gemaakt!

zaterdag 25/5: fietsen
Rondje op de racefiets met Mark, Sjoerd en Co: 71 km in 32,5 km/u. Prachtig weer, goed gezelschap, prima tempo, steeds beter wordende fietsvorm. Johan is blij. Ook al omdat het voetbalteam van Kane vanmorgen met 5-11 won bij De Forresters en concurrent GSV verloor. Wint Kane volgende week, dan eindigen ze minimaal als gedeeld eerste. Alleen Odin kan op een gelijk aantal punten komen. Dus (bij winst): òf Kane en zijn maten worden gedeeld eerste, òf ze worden kampioen. En dat kampioenschap wordt dan beslist op doelsaldo. Nou, wij (de ouders) vinden onze mannen bij winst grote kampioenen (ook zonder winst, hoor)!!

zondag 26/5: fietsen
Rondje op de mountainbike. Lekker met m'n kop in de wind. Wind in overvloed, een flinke ZW-er. Ik kon de goede lijn van gisteren prima voortzetten.

weekoverzicht
Voor het eerst in lange tijd een hele week niet gerend. Als dat is wat nodig is om het herstel van de achillespezen en kuiten te bevorderen, heb ik het er graag voor over. En ... lekker gefietst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten