Pagina's

maandag 27 mei 2019

2019 week 22 #week0

vooraf: week '0'
Donderdag worden m’n benen weer gemasseerd. Vóór donderdag ga ik nog niet rennen. Ná de massage mag ik de dag erop niet rennen.
- bij preventie 24 uur na de massage weer rennen,
- bij een blessure de dag na een massage overslaan.
Dat betekent dat ik zaterdag kan starten. Deze week noem ik daarom 'week 0'.

- ma: 18.00u krachtraining (core en armen) bij Dem
- di:   rust of fietsen
- wo: 18.30u krachtraining (core en benen) bij Dem
- do:  09.30u massage bij Dem
- vr:   fietsen
- za:  5*2’ in 13km/u (p= 1’ wandelen) op 't gras (met rekken van kuiten, achillespezen, dijbenen, hamstrings)
- zo:  fietsen

maandag 27/5: krachttraining
Twéé uur lang gewerkt aan buik-, rug- en armspieren. Onder begeleiding van Jessie bij Dem kracht-oefeningen doen, werkt veel beter dan thuis. Thuis mis ik de motivatie.

dinsdag 28/5: rust
Ik moest me beheersen om niet te gaan rennen. Fietsen ging niet lukken, ivm een informatieavond op de school van Robin. Dus was er slechts tijd voor een kort stukje rennen. Ideaal voor een minutenloopje, dacht ik ... Máár, ik heb het niet gedaan. Goed hè!??!

woensdag 29/5: fietsen en krachttraining
Een vrije dag, prachtig weer: ingrediënten om op de fiets te springen! Zo gezegd, zo gedaan. Door de duinen richting Schoorl, met als keerpunt de Berenkuil. Heen had ik de wind in de rug en redelijk easy reed ik 30km/u. Vanaf de Berenkuil had ik de wind meer tegen en m'n uitdaging werd de 30 vast te houden. Ik ging steeds beter fietsen en kwam thuis met 30,7km/u op de teller, over een rit van 70 km. Dat betekende dat ik terug met wind tegen ruim 31km/u heb gereden. Super!
's Avonds stond er nog een toetje op het programma: anderhalf uur kracht- en stabiliteitsoefeningen bij Jessie bij av Dem. Met nadruk op core en benen. Ik had opvallend weinig last van "fietsbenen".

donderdag 30/5: rust
Vanmorgen bij de masseur geweest. De kuiten voelen steeds beter aan en ik heb "groen licht" gekregen om zaterdag te beginnen met een minutenloopje van 5*2'.
De afgelopen weken nauwelijks kunnen hardlopen en toch ben ik tevreden. Het geeft een heel goed gevoel om met de voorwaarden om te kunnen rennen bezig te zijn: kracht- en stabiliteitstraining (met nadruk op core), massage, fietsen, voeding, nachtrust. Ik kan wel zeggen dat zo'n 98% van mijn lijf in goede conditie is.

vrijdag 31/5: fietsen
Zóóóóó, wat hebben we gefietst, zeg! Met Marco en Mark door de polder richting Egmond met wind mee zo hard mogelijk gereden. Vooral het bochtenwerk is met af en toe 40 km/u heel gaaf. We bleven uitkijken, hoor. Er zit niet voor niets een rem op de fiets, zeg maar. Terug was niet minder gaaf: het werd echt "mannen"werk. Proberen tegen de wind in het tempo zo strak mogelijk te houden. Het resultaat: 66 km @32,8 km/u.

zaterdag 1/6: minutenloopje
Yesssss, het mocht weer: 5*(2'/1'). Eerst even inlopen en na afloop nog wat uitdribbelen. Tussendoor veel rekken (meteen een mooie check). Ben eigenlijk best tevreden. Pas tijdens het uitdribbelen voelde ik de linkerkuit licht. Dat betekent dat ik nog niet helemaal 100% ben, maar wel op de goed weg! Door het rennen van vanmiddag, kon ik de kater van vanmorgen wat wegspoelen. Dem JO12-2 kon vandaag, bij winst, kampioen worden. En dat had ik ze zó gegund! Helaas werd er met 5-4 verloren. Huilende jongens op het veld. Maar wat kan ik trots zijn op de passie van het team dit seizoen.

zondag 2/6: fietsen
Schitterende rit met Marcel, Mark, Sjoerd en Marco. Met z'n 5-en kop over kop: het leek wel een ploegentijdtit. Het was een prachtige ochtend: dik 20 graden en heel veel zon. Terug hadden we wel te maken met wat tegenwind. Maar dat laatste maakt helemaal niets uit als je in goede doen bent. En in goede doen waren we: 95 km @34,2 km/u!

weekoverzicht
Heb 10' gerend. Step one!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten