Pagina's

donderdag 29 mei 2014

lopen en fietsen

Er zit geen verbetering in de situatie van m'n achillespees. Wat lopen betreft: vervelend. Wat fietsen betreft: geen punt. Wel zorgt het ervoor dat het fietsen (weer) op de eerste plaats staat en dat het lopen nu toch echt naar achteren is verdrongen. Maar, mezelf kennende, komt het lopen wel weer terug. Als ik maar achillesklachtvrij ben.
Ik heb besloten om dan niet meer op één paard te wedden. Ik stop dan niet met fietsen. Daarvoor ben ik, op het gebied van hardlopen, simpelweg te blessuregevoelig. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik minimaal 1x per week blijf fietsen. Minimaal. Géén hardlopen meer op de eerste plaats en ook geen fietsen op de eerste plaats. Ik wil het gaan zoeken en vinden in de combinatie van beide sporten. Ik heb inmiddels leuke duathlonschema's bemachtigd, met fietstrainingen, looptrainingen en bricktrainingen. Bricktrainingen zijn trainingen waarin lopen en fietsen gecombineerd worden.
Word ik nu een duathlonner? Nee, dat denk ik niet. Ik wil trainen als een duathlonner en af en toe eens een toertocht fietsen en aan een hardloopwedstrijdje meedoen.
Ik stop niet bij Dem, want zeker in de wintermaanden is en blijft het lekker om op de baan te trainen.
Het doel is om bij een hardloopblessure niet meer in een gat terecht te komen.

1 opmerking:

  1. Jammer dat de achilles nog niet wil, Johan. Maar de fiets is prima oplossing en gezien je blessures de laatste tijd kan ik me je keuze heeel goed voorstellen. #fietsenisookleuk

    BeantwoordenVerwijderen