Pagina's

zondag 10 april 2016

2016 week 14

Maandag merkte ik dat de 30 km van zondag er toch wel wat inhakte. M'n onderbenen voelden aan als lood. Geen punt, maandag is toch mijn rustdag. Maar ook dinsdag waren m'n benen nog niet oké. Een extra rustdag dus maar. Was óók geen punt, hoor.

Woensdag weer gelopen: ging prima. Een lekker rondje van 9 km in 4'38"/km.

Zo ook donderdag. Wéér 9 km. Nu in 4'32"/km.
Tijdens beide loopjes voelden m'n onderbenen nog steeds niet geheel fit aan. Daarom ook geen echte training en qua afstand rondjes onder de 10 km gehouden.
En wéér geen punt: zondag loop ik de 10 km in Krommenie en dan wil ik fit genoeg zijn.
Ik ga met Martin. Die heeft er onwijs veel zin in. Zijn situatie is vergelijkbaar met die van mij voor de Spaarnwoudeloop: willen weten hoe je ervoor staat mbt de 10 km, omdat de 10 km tijd een basis vormt voor trainingen.

Ook vrijdag een dergelijk rondje gelopen: 11,5 km in 4'17"/km. Toch wel een stukje vlotter dan de dagen ervoor. En dat is de schuld van Martin van Noort, haha! Ik heb hem aangeboden zondag te helpen in zijn pr poging op de 10 km. Dat staat op 44'. We hebben 4'20'/km nodig om dit te verbreken en dat wilde ik even oefenen. Dat is aardig gelukt.
Komende zondag fungeer ik dus als haas voor Martin. Grappig dat ik vanavond tijdens m'n haas-oefenrondje een stel echte hazen tegenkwam. Kan geen toeval zijn, haha! Het lijkt me wel een keer leuk om te doen zondag. Hopelijk met resultaat!

Zondag dus naar Krommenie voor de 10 km wedstrijd daar, georganiseerd door av Lycurgus. Martin had nog een loopmaatje opgetrommeld: Rogier. En met z'n drieën gingen we op pad.
Het weer was prachtig: 12 graden, veel zon en nauwelijks wind. Ideaal loopweer! Dat bleek ook wel, want Jeroen Paap liep vandaag 2:59:01 op de marathon in Rotterdam: als eerste van ons groepje 'Project2uur59' dit jaar!
Wij gingen vandaag voor een 44-er op de 10 in Krommenie. Best gek, dat hazen. Constant achterom kijkend lopen. Ga ik niet te snel? Ga ik niet te langzaam? Aanmoedigingen roepen. Maar ... het ging! Martin en ik liepen 44'48". Precies volgens plan: 4'29"/km. Één km ging wat te hard; de tweede. deze ging in 4'17". De negende km was wat te langzaam (4'47"), waardoor ik een beetje bang was dat de 44-er er niet meer in zou zitten. Maar uiteindelijk toch gehaald.
We waren tevreden met de eindtijd, maar toch ook wel met een wat katterig gevoel. De pr van Martin stond namelijk op 44'47". We kwamen dus één seconde tekort!
Mááááár ... de officiële uitslag gaf 44'43" aan. Tóch een pr dus voor Martin. Gaaf!
Voor Martins verslag zie: https://martinvannoort.wordpress.com/2016/04/10/net-geen-pr/
Geschreven vóór de bekendmaking van de officiële uitslag.

Deze week slechts 41 km, de helft van vorige week. Niet erg, de focus ligt op het zo uitgerust mogelijk aan de start verschijnen komende zaterdag bij de DCD-loop. Zin in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten