Pagina's

maandag 8 oktober 2018

2018 week 41 #gezelligheid

vooraf
Afgelopen week was prima, met 3x rennen en 3x fietsen. Het winterschema18-19 volg ik nog niet echt, vooral het intervallen komt (nog) niet uit de verf.  Maar ik vind het oké, zo. Ook deze week wil ik 3x fietsen en 3 à 4x rennen. En hoe en wat vind ik minder interessant. Hoogtepunt van de week heeft wellicht niet zoveel met sporten te maken: vrijdagavond komen m'n fiets- en hardloopvrienden een "biertje halen". Een avondje gezelligheid!

maandag 8/10: fietsen duurloopje
Ipv een rondje fietsen, werd het een stukje rennen. Wanneer ik niet zo heel veel zin heb, zoals vanavond het geval was, is een half uurtje rennen eigenlijk heel prettig om te doen. Gewoon even buiten zijn. En eenmaal buiten, merkte ik dat het rennen soepel, ontspannen en dus prima ging. Toch weer even lekker dus!
https://connect.garmin.com/modern/activity/3074831102

dinsdag 9/10: duurloopje rust
Vanmorgen ging de wekker om 5.20u. Om 5.50u stonden Hans en Lous voor de deur. Zij zijn inmiddels onderweg naar Amerika en ik bracht ze vanmorgen naar Schiphol. Om 6.30u was ik weer thuis. Het was super rustig op de weg. Heb kennelijk mooi voor de ochtendspits (met ongetwijfeld files) uit gereden. Bij thuiskomst had ik zelfs een stukje kunnen gaan hardlopen. Maar daar was ik (gedoucht en al) niet op ingesteld.
En 's avonds had ik geen zin meer: had meer behoefte aan lekker niets doen.

woensdag 10/10: fietsen (racer)
Wat was het een zonnige dag! In meerdere opzichten. De zon was er letterlijk: het was met 22 graden zelfs korte broeken weer! Er waren nergens beren: 's middags tijdens het fietsen hooguit paarden en Hooglanders. Op school gezellig met collega Melanie gewerkt. 's Avonds met José gewandeld met Luna. En uit school "gewoon" boodschappen gedaan. En het fietsen? Dat was belachelijk lekker! De vorm was er niet eens en er stond een verraderlijk windje, maar door het prachtige weer werd het een "sunny easy rider" van ruim 70 km. De zon kreeg vat op me en ik kwam vrolijk, zonnig en geheel opgeladen thuis! Hoe bedoel je functioneel, meditatief, mindful sporten!??! Ha, en 's avonds kon ik Robin óók nog eens goed helpen met haar wiskunde!
https://connect.garmin.com/modern/activity/3079102834

donderdag 11/10: fietsen (racer)
Wat een week. Gisteren was het 22 graden en vandaag wéér. En ook weer met een strak blauwe lucht en zon, zon, zon. Dussss .... uit school ging Jopie weer een rondje fietsen! Geen 70 km dit keer, maar 50. Omdat ik pas om 16.30u op de fiets kon stappen. En 50 km fietsen is ook heerlijk fietsen, hoor!
https://connect.garmin.com/modern/activity/3081669661

vrijdag 12/10: rust
Tijd voor een avondje gezelligheid: 's avonds kwamen de mannen van de Beverbikers en de mannen van Project2.59 even een "biertje halen". 's Morgens had ik een studiedag op school. En tussen de studiedag en ons bieravondje had ik geen zin meer om nog een rondje te rennen.
Wat was het een leuke avond. Hardlopers en fietsers. Het was de sfeer van hardlopers kregen zin in fietsen, door de verhalen van de fietsers. En ik? Ik werd er fijntjes op gewezen dat de 10 km tijd van Martin Bronder met 35'55" sneller is dan mijn 10 km tijd. Wie weet ligt daar dan een nieuwe loopuitdaging voor mij. Waarom niet?

zaterdag 13/10: lange duurloop
Vanmorgen kon ik redelijk lang uitslapen. En dat was na gisteravond méér dan welkom. Ik lag om 01.00u op bed, wat op zich meeviel, en kon tot 09.00u op bed blijven. Kane speelde pas om 10.45u. Tegen de medekoploper, Buitenveldert. Helaas gingen Kane en zijn maten strijdend ten onder. 's Middags gingen we op bezoek bij Frank en Els en ik ging daarna rennend naar huis. Heerlijk in korte broek en kort shirt. Het was 25 graden en echt zomers warm op 13 oktober! Het was in de zon een prachtig gezicht om de bonte verzameling aan kleuren op een enkel bloemenveld te zien. Word je blij van! Ik liep 11 km in 4'07"/km en de laatste 2 km's gingen zelfs in 3'50'/km. Top dus! Géén 3'35", de km tijd voor een 10 km in 35'50", daar wil ik geleidelijk naartoe gaan werken.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3086362408

zondag 14/10: fietsen (racer)
Een prachtig rondje op de racer gereden met de Beverbikers (in dit geval Marco, Mark, Marcel en Sjoerd). We startten met 17 graden en kwamen thuis met 22 graden. Korte broek en kort shirt half oktober, wow! Het fietsen ging prima. Via Ursem naar de kust (Scharwoude). Langs de kust naar Monnickendam en via Purmerend naar huis. Wéér een ruime 100 km. Na 60 km reed ik lek. Nieuwe binnenband bleek óók lek. Na 2x wisselen konden we verder. Maar ik kwam niet meer op gang. Ik moest de groep zelfs laten gaan. Terwijl ik vóór het oponthoud flink wat kopwerk kon doen. Wat bleek? Het achterwiel had ik niet goed teruggeplaatst: het wiel sleepte constant aan tegen m'n rem. Daar kwam ik pas na 5 km achter! Daarna kon ik "gewoon" weer kop overnemen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3088207280
's Middags gingen José, Kane, Rina, Jort en ik met Luna naar het strand. Het was met recht strandweer op 14 oktober!

weekoverzicht
Toch een nieuw hardloopdoel? Wie weet. Door in m'n winterschema uit te gaan van 4x hardlopen, zou het zomaar kunnen gebeuren dat ik tzt een poging kan wagen om m'n 10 km tijd aan te gaan vallen. Die staat nu op 36'26". Een tijd waarbij ik altijd al het gevoel heb gehad dat deze te verbeteren is. Zo ook m'n 10 EM en HM. Maar die zijn voor nóg later! Eerst wordt het tijd om het intervallen weer wat serieuzer op de rails te krijgen. Niet meer op de baan bij Dem, maar voor mezelf (bijvoorbeeld in de tuinderijen, zoals ik ook in 2016 richting de marathon deed).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten