Pagina's

maandag 29 oktober 2018

2018 week 44 #tochweerdieknie

vooraf
Vorige week was het me verre van gelukt om te sporten conform de "10kmbinnen36minuten-week". Daarom wil ik deze komende week als week "0" beschouwen. De herfstvakantie zit erop, ik ben weer uitgerust en fit, de wintertijd is ingegaan.

29/10 maandag: intervaltraining duurloopje
Vandaag weer gewerkt en 's avonds weer gelopen. Geen intervaltraining, maar gewoon even lekker lopen. Nog steeds ben ik aan het uitstellen. Daar had ik verder helemaal geen boodschap aan, omdat ik heerlijk heb gerend en zelfs tot ruim 11 km ben gekomen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3124923214

30/10 dinsdag: duurloopje rust
Marcel, Frank, Mark en ik zijn naar Kroone Lieftink geweest voor een cursus fietsonderhoud. Marco zou ook meegaan, maar hij moest op het laatste moment helaas afzeggen. Het was een interessante avond, met de nodige onderhoudstips. De avond duurde tot 21.30u, waardoor ik pas na 22.00u thuis kwam. Geen rennen dus. Toen ik naar bed wilde gaan, verdraaide ik m'n knie. Ik wilde na het tandenpoetsen m'n tandenborstel terug doen in het bakje. Deze stond net iets verder (20 cm) dan normaal. Gedraaid naar rechts moest ik me net even wat uitstrekken. "Krak!" was het toen. Stond ik even vast! Deed best zeer. Hopelijk valt het mee.

31/10 woensdag: fietsen (mtb)
Héérlijk avondrondje gereden. Vanmorgen gewerkt, vanmiddag met Luna gewandeld, boodschappen gedaan en gekookt. En 's avonds kon ik tot 20.00u fietsen. Om die tijd wilde ik bij Dem zijn om Kane na trainen op te kunnen halen. Wat een efficiënte dag! Kriskras door de buurt gereden en geen weg gedubbeld. Een spelletje op zich! Met de knie zat het niet goed. Hij was en is dik en trok tijdens het fietsen wat strak wanneer ik m'n pedaal naar beneden duwde.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3129262360

1/11 donderdag: fietsen rust
Vanmorgen was de knie nog steeds dik en had ik er last van. Hoe zit dat ook al weer met die knie van mij? Zie een-knie-met-een-verhaal en knie. Door het vocht in de knie, was zelfs fietsen een lastig verhaal. Rust dus. Denk dat ik door iedereen die me vandaag zag rond strompelen, voor gek zou zijn verklaard als ik toch was gaan fietsen. Geen goed begin van sportmaand november.

2/11 vrijdag: fietsen of rust
"Zeg, jij kunt nu niet rennen, met die dikke knie? Dan kunnen we wel uit eten gaan!" Aldus José gisteravond. Leek mij ook een goed idee. Vanmorgen was de knie gelukkig minder dik en kon ik 'm een stuk beter bewegen. Wellicht kan ik in het weekend "gewoon" weer fietsen.
Wat ik echt heel jammer vindt, is het volgende: vandaag was de Dem Koppelloop. Deze zou ik met Robin lopen. Dat betekende samen 5 km rennen op de baan van av Dem. Ik een rondje, zij een rondje, dan ik weer, net zo lang tot we op 5 km zitten. Maar, helaas, door mijn knie ging dit niet door. Weg leuk vader-dochter-moment!

3/11 zaterdag: fietsen rust
De laatste jaren gaan we elk jaar wel een keer naar een show van een bekende wetenschapper. Zie 2017-week-52. De afgelopen 2 jaar was dat Freek Vonk. Dit jaar was het de show spacexperience van André Kuipers. Wat een leuke show! En sporten? Nee!

4/11 zondag: fietsen (racer)
Rondje fietsen op de racer met Marco, Mark, Marcel, Sjoerd en Frank. Leuk dat Frank ook weer van de partij kon zijn, na zijn ongelukkige weekendbelgie. Met z'n zessen hebben we lekker relaxt door de polder gereden, met mooi helder weer. Gelukkig geen last van de knie. Dat kwam vooral doordat het vocht grotendeels weg was. Na het fietsen heb ik de racefiets in de garage gezet en er niet meer naar omgekeken. En dat, terwijl ons dinsdag nog zo op het hart is gedrukt na elke fietstocht de fiets schoon te maken.
https://connect.garmin.com/modern/activity/3137295236


Weekoverzicht
Deze week "slechts" 3x gesport. En daarmee is het m'n slechtste week van 2018 geworden. Waardoor? Ben toch wat geschrokken van de rechterknie. Het viel uiteindelijk mee, hoor. Komende week kan ik waarschijnlijk gewoon weer rennen. Maar toch ben ik altijd wel weer onder de indruk wanneer ik last krijg. Het geeft m'n kwetsbaarheid weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten