Pagina's

maandag 18 februari 2019

2019 week 08 #voorjaarsvakantie

vooraf
Héérlijk een weekje vrij. Altijd lekker. Nu kwam het heel goed uit, ivm de piep in m'n oren. Het gaat gelukkig véél beter dan 1 à 2 maanden terug. En deze vakantie kan ik mooi gebruiken als het laatste stukje in de puzzel. Voelt goed! Wat sporten betreft hoop ik lekker wat te kunnen doen in de vakantie: vooral hardlopen en wellicht 1 à 2x fietsen.

maandag 18/2: duurloopje
Tweede en laatste dag Haaksbergen. 's Morgens na het ontbijt lekker gewandeld met de honden in de prachtige groene omgeving. Daarna ging ik er nog een keertje rennen: 9,3 km in 42'47". En dan ren je in een omgeving met nauwelijks auto's, veel mooie boerderijen, leuke kleine dorpjes (met maar een paar huizen), weilanden en bos. Na het rennen (en douchen) gezellig geluncht en een uurtje chill in de enorme tuin gezeten. Daarna reden we naar Groenlo: daar zat Rina met de jongens in een vakantiehuisje. Gezamenlijk een rondje gewandeld. Toen naar Diepenveen om Kane op te halen. En ten slotte ... naar huis. Na 2 mooie dagen!

dinsdag 19/2: baantraining
Nou ja, het werd een halve baantraining. We deden: 4*(200m (p=200m), 1200m (p=400m)). En na 2 series stopte ik ermee. Ik voelde de linker achillespees (weer of nog steeds?) wat en vond het niet handig om door te rennen. Ik ben bang dat ik tijdens de eerste weken met baantrainingen wat te hard van stapel ben gegaan. En nu? Nou ... morgen weer een dag!

woensdag 20/2: rust
Af en toe ga ik met Kane voetballen. Vaak spelen we dan 1 tegen 1 duelletjes. Wie het eerst bij de 10 is. Vandaag ook. Ieder een pilonnetje. Vroeger (toen ik zelf nog kind was) deden we op die manier op straat paaltjesvoetbal. Zo leuk. Met Kane is het ook leuk. Natuurlijk is hij super gemotiveerd om van me te winnen. Geregeld lukt het hem, maar vandaag eens niet. Tijdens het voetballen had ik geen last van m'n achillespezen. M'n rechterknie (zonder voorste kruisband en binnenmeniscus) is er wat minder gelukkig mee. Dat is meteen de reden waarom ik niet heel vaak meer kan meevoetballen. 's Middags met de honden naar het strand. En dat was het qua actief zijn voor vandaag. Even een dag rust voor de achillespezen.

donderdag 21/2: fartlek / spielerei
Vanmorgen naar Piet de Wit geweest met m'n mtb, vanwege m'n achterwiel. Morgen kan ik 'm (hopelijk hersteld) weer ophalen. Eenmaal thuis kleedde ik me om en reed naar het strand om daar te gaan rennen. Het werd een leuke run. Raggen door de duinen (best zwaar), d2 op en neer naar de pier (vrij relaxt), 3 km tempo op het strand in 3'55"/km (steeds gemakkelijker), 5 heuvelsprintjes (mooi sluitstuk). Met een totaal van 15 km. De achillespezen vonden het prima! Het lijkt wel alsof ze alles, behalve heel snel op de baan, goed vinden.

vrijdag 22/2: wisselduurloopje.
Heel blijven nu! De achillespezen blijven wat 'zeuren'. Hard trainen heeft daarom geen zin. Ik merk dat tempo's als gisteren goed te verteren zijn, maar veel sneller betekent 'oppassen geblazen'. Liever dan snel op de baan, ga ik nu wat nadruk proberen te leggen op wisselduurloopjes. Een duurloopje in tempo d2 (4'20"/km) met versnellingen in d3 (4'00"/km). Vanmiddag een wisselduurloopje met 15*200m in 44" (p=200m in 57"). Dat is 3'40"/km (d3) om 4'45"/km (d1). Met in- en uitlopen in d2-tempo. In totaal 12 km. Was een lekker stukje rennen zo.

zaterdag 23/2: duurloopje
's Morgens m'n mtb opgehaald bij Piet de Wit. Die is weer helemaal in orde. 's Middags een stukje gerend: easy sunny rider. Ik heb 8 km in 37 minuutjes gelopen in heerlijk lenteweer! Deze week heb ik 50 km gelopen in 5x. Ben ik best tevreden over.

zondag 24/2: fietsen
Vandaag heerlijk de vakantie afgesloten. 's Morgens op de racer 82 km in het zonnetje gereden met Sjoerd, Mark, Marcel, Marco en Ramon. En 's middags een stukje op het strand gerend met Robin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten