Pagina's

zondag 8 januari 2017

2017 week 01: van Zeeland naar Egmond

vooraf
Van vrijdag tot vrijdag zijn we een weekje in Brouwershaven op Zeeland. Op maandag onderbroken door het afscheid nemen van oma. In Zeeland lekker relaxed trainen richting zondag: de Halve van Egmond.

dinsdag
Nadat we gisteren een vreemde dag hebben beleefd (op en neer naar Beverwijk om afscheid van oma te nemen), was vandaag een relaxdag. Geen uitstapje, maar een dag gevuld met: zwemmen, spelen, lezen, rennen, Risken, Catannen, etc. Ook lekker.
Het rennen ging niet echt lekker: vooral de kuiten voelden wat gespannen aan. Na afloop even lekker chillen in de sauna die we in ons huisje hebben.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1508277676

woensdag: rustdag
Vandaag een extra rustdag ingelast vanwege m'n wat gespannen kuiten. Kwam goed uit, want het was een gure, stormachtige dag. Een mooiere betere dag om naar de Deltawerken te gaan kijken, is er niet. We zijn een dagje naar Neeltje Jans geweest, het museum bij de Oosterscheldekering. Voor ieder wat wils: van een wandeling dwars door de kering heen tot en met een zeeleeuwenshow.
En zo vervelend vond ik het niet, om niet te rennen. Het is per slot van rekening vakantie!
We sloten de dag af met de film "De Storm". Over de watersnoodramp van 1953. Hoe toepasselijk.

donderdag: duurloopje
Vanmorgen om 10.30u m'n laatste looprondje gedaan. Het weer was eindelijk eens mooi: zon en nauwelijks wind. En wat is het dan heerlijk lopen, zeg. Vooral het stukje voorbij Brouwershaven was prachtig: het was er heerlijk stil, op de daar aanwezige vogels na.
Met de kuiten leek het weer iets beter te gaan: ze voelden wat minder gespannen aan.
Na het rennen reden we naar Oostkapelle. Komende zomer heeft Robin daar een paardenzomerkamp: konden we even kijken hoe het eruit zag. Want ... tja ... voor wie wordt het spannender? Voor Robin of voor papa en mama?
Daarna gingen we naar Veerle. Wat een leuk stadje is dat, zeg.
En nu wordt het: zwemmen, sauna, uit eten, oftewel: de vakantie even leuk afsluiten.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1511398394

zondag: Halve van Egmond
Gek genoeg is het als Noord-Hollander m'n eerste deelname aan Egmond. Op voorhand was duidelijk geworden dat het strand ongunstig was. Op het moment van passeren, had de vloed z'n toppunt bereikt. Dat betekende een kort strand en dus alleen maar zacht zand.
Het verloop van de wedstrijd staat in een apart. Zie: egmond-17. Het is vooral de wedstrijd geworden van de opgave na 13 km wegens een tegensputterende hamstring.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1516243011
Hier ging het nog, maar de grimas is al zichtbaar
weekoverzicht
Van Zeeland naar Egmond. De duurloopjes in Zeeland waren prime. Wel wat weinig en kort. Gek genoeg kwamen m'n benen niet echt goed tot rust en voelden de kuiten bijvoorbeeld juist gespannen aan. En toen Egmond ... wat toch de wedstrijd van de hamstring werd. Hmmm ...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten