Pagina's

zondag 15 januari 2017

2017 week 02: hamstring

vooraf
Oké, ik zit met een (hopelijk lichte) hamstringblessure. Het lijkt niets ernstigs te zijn en een korte termijn kwestie. dan is rust(ig aan) meestal de remedie. Gek genoeg keek ik toch met een aardig gevoel terug op Egmond. De sfeer was fantastisch: te mooi om te laten verpesten door m'n hamstring.
nog één keer Egmond
woensdag: fysio
Om 7.45u had ik een afspraak bij Sanne. Hoe vroeg? Kwart voor acht! En dat voor een niet-ochtendmens als ik, haha! Je moet er wat voor over hebben, hè.
Ik had het gevoel dat ik zondag erger heb voorkomen, door uit de wedstrijd te stappen en de hamstring voelde na 2 dagen rust alweer wat beter aan. En toch leek het me wel zo slim om er naar te laten kijken. Ook Sanne had niet het idee dat er sprake is van een langdurige blessure. Sterker nog, ze heeft me behandeld door wat naalden in m'n hamstring te plaatsen(trigger-point therapie) , met het idee dat ik morgen weer even zou kunnen rennen. Kort en rustig, maar toch.

donderdag: een kort en rustig rondje
Sanne gaf gisteren aan om zo'n 20 minuutjes te gaan rennen. Bijvoorbeeld in blokken van 5 minuten, om af en toe de hamstring wat te kunnen rekken. En dus ging ik vanavond op pad. Ook al regende het aan één stuk door. Het lopen viel me niet mee. Bij iedere stap voelde ik de hamstring wel. Echt 'hard'lopen zat er dus niet in. Als ik het als een schoolmeester een cijfer geef, ging het van een 5 naar een 7.
Maar goed, misschien moet ik nu niet teveel eisend zijn.
Dat gaf Sanne ook aan, toen ik contact met haar opnam. In het weekend nog maar eens een vergelijkbaar rondje lopen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1522379657

vrijdag
Vanmorgen gelukkig geen reactie. Da's positief. Het betekent dat ik gisteren niet te gek heb gedaan, ook al viel het me niet mee, en dat ik (over)morgen nogmaals een rondje kan rennen.

zaterdag: kort en rustig rondje
Na een dagje voetbalveld, supermarkt en spelende kinderen over de vloer, om 17.00u tijd voor een rondje rennen. Dat ging een stuk beter dan donderdag. Toen was de klacht van de hamstring schaal 6 : 10 en nu was deze schaal 4:10. Het meest vervelend waren vandaag de wind en hagel. Nou ... dan valt het allemaal wel mee, hè.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1525098377

zondag: duurloopje
Nadat José, Robin, Kane en ik bij Marco, Rina, Jort en Lars zijn geweest, ging ik rennend naar huis. Meteen weer even een nieuw setje schoenen inlopen. Met een kleine omweg door de polder. Het ging weer prima! Weinig tot geen last van de hamstring en zelfs een beetje door kunnen stappen. Voelde nu toch wel als een opluchting aan. Een week na m'n opgave in Egmond, ben ik bijna weer de oude.
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1893925

weekoverzicht
Het was de week van de hamstring, dat was wel duidelijk. Ik hoopte dat het mee zou vallen, maar was daar na het rennen dinsdag niet echt van overtuigd. Geleidelijk aan ging het wat beter en zondag was ik opgelucht: het leek toch echt mee te vallen. Nu niet te vroeg juichen: maandag na de fysio.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten