Pagina's

zondag 22 oktober 2017

2017 week 42

Hardlopen wordt waarschijnlijk nog steeds niets. En dus bestaat het buitenspelen nog voornamelijk uit fietsen. Daarnaast wil ik wat meer doen aan krachtoefeningen.
Doel:
fysiek en mentaal zo sterk mogelijk terugkomen als hardloper!

maandag: rust
Vandaag ben ik 43 geworden. Niet gevierd, dat doe ik zaterdag pas. Samen met Robin, die op 27 oktober jarig is (en alweer 12 wordt). Wel heb ik op school in de klas getrakteerd: ouderwets kous&worst. En een vlaggetje erop doet wonderen: de kinderen deden alsof het een fantastische traktatie was, haha!
Vanavond een start gemaakt met het doen van krachtoefeningen.

dinsdag: fietsen rust
Ik was om 16.30u thuis. Op school had ik bedacht om thuis een rondje te gaan fietsen, maar eenmaal thuis was ik te moe. Had geen zin meer. Dan maar niet, hè.

woensdag: fietsen
Inmiddels heb ik 2 dagen oefeningen gedaan en werd ik vanmorgen wakker met spierpijn. En ik maar denken dat ik voor een zeer voorzichtige opbouw had gekozen. Voorzichtig kan niet voorzichtig genoeg zijn, lijkt wel.
Vanmiddag was ik om 16.00u bij Marco, om een rondje te fietsen. En wat werd het een prachtig rondje! Qua temperatuur leek het wel lente (17 graden) en de zon liet zich ook goed zien.
Dat mooie weer had te maken met orkaan Ophelia, die over Ierland raasde. De orkaan bracht een warme luchtstroom met zich mee en dáár hadden wij mee te maken. Maandag was het bijvoorbeeld de warmst gemeten 16 oktober ooit. Het was geloof ik 24 graden. Strandweer! Files langs de kust op 16 oktober.
Goed, terug naar de rit van vandaag.
Zeker op de terugweg, toen de zon al wat aan het zakken was, zag de omgeving er prachtig uit. En dan waren er onderweg weer de paarden. En dan ging het fietsen zelf ook nog eens prima. Ik voelde m'n benen behoorlijk: vanavond maar even géén squats, haha! Maar ik had er geen hinder van. De laatste tijd reed Marco meestal op de heenweg op kop. En dan was het niet zo dat ik in het wiel lekker rustig aan kon doen, hoor. Co trapte flink door. Op de terugweg waren de rollen omgedraaid. Doordat Marco heen alles gaf, moest hij terug de koppositie afstaan. Omdat mijn tweede deel in de regel sterker is dan het eerste, voelde ik me op de terugweg op kop dan als een vis in het water. En zo kwamen we samen telkens op rondes boven de 30 km per uur gemiddeld uit! Ook vandaag lukte dit: 65 km met 30,6 km/u. Alleen ging het kopwerk veel beter afgewisseld.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2135822234

donderdag: fietsen
Ik stond in dubio: vandaag fietsen of morgen. Voordeel van vandaag was het mooie weer. Nadeel van vandaag was spierpijn. Voordeel voor morgen zou zijn dat een dag rust beter voor de benen zou zijn. Nadeel voor morgen zou zijn dat het weer slechter wordt. En dus stapte ik vanavond om 18.30u toch op de fiets. Met die spierpijn viel het al fietsend reuze mee. En ik kon heerlijk, waarschijnlijk voor het laatst, in korte broek en kort shirt rijden. Na de 30,6 km/u, besloot ik om het vandaag rustiger aan te doen: 27,7 km/u. Na 19.00u werd het donker. Leuk, omdat ik daardoor meteen m'n nieuwe koplamp kon testen. Deze gaf prima licht! Zelfs op de onverlichte polderweggetjes kon ik lekker doortrappen. En dus was ik blij dat ik vanavond ben gegaan.
Na het fietsen m'n oefeningen nog gedaan, behalve de beenspieroefeningen. Die hebben de afgelopen 2 dagen op de fiets al voldoende arbeid verricht. Zo ... en nu even een wijntje! Proost!
https://connect.garmin.com/modern/activity/2143616844

vrijdag: rust
Vandaag ... niks. Ja, na het werken boodschappen gedaan. En tomatensoep gemaakt. En groentesoep. En een zalmsalade. Noem het maar niks, hè. En waarom? Omdat Robin en ik morgen onze verjaardag vieren. En alles wat ik vandaag heb gedaan, hoef ik morgen niet meer te doen.

zaterdag: rust
Gisteren zelfs niet eens m'n oefeningen gedaan, maar vandaag weer wel. Verder niet gefietst (en uiteraard niet gelopen), maar dat was ingecalculeerd: vanmiddag en vanavond hebben we andere dingen te doen!

zondag: fietsen lazy sunday
Na gisteravond mocht ik vanmorgen gelukkig uitslapen. Dat was echt nodig, omdat de laatste gasten pas om 2.00u naar huis gingen. En na ruim voldoende bieren, werd ik vanmorgen wakker met het gevoel dat ik vandaag maar eens heel rustig aan moest gaan doen, haha!
Normaal gesproken hanteer ik graag de zin "niets doen is geen optie!" Maar die vlieger gaat voor vandaag even niet op.
Wel even lekker een stukje gewandeld met José en Ravi, zodat ik toch buiten ben geweest.
En 's avonds, toen het gevoel weer goed was, met Kans samen oefeningen gedaan. Lol met m'n zoon om push ups en sit ups, haha!

weekoverzicht
Het werd de week van feesten, fietsen en krachtoefeningen. Vooral de knie blijft het moment van weer eens de hardloopschoenen aantrekken uitstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten