Pagina's

maandag 16 december 2019

2019 week 51 #welofniet7x

vooraf
Wel of niet 7x? Dat is de vraag voor deze week. Vooral donderdag zal lastig worden. Dan heb ik, na een hele werkdag, Kerstdiner op school. En kan ik het daarna nog opbrengen om even te gaan rennen? Is het moeten? Nee. Ben ik benieuwd? Ja. Met hopelijk weer 7x erbij, kom ik uit op 33x. Weer dichterbij het #dailybikeorrunactivity-record van 51 dagen achter elkaar in 2018. Is dát dan moeten? Nee, maar ik voel me wel lekker fit door lekker vaak te sporten.

maandag 16/12: minutenloopje
Op en neer naar jarige Rina. Weinig wind, dus kon ik mooi weer een minutenloopje doen. Heen 5*2' (p=1') en terug ook 5*2' (p=1'). Ze gingen tussen de 4'10"/km en 3'40"/km. Niet verkeerd.

dinsdag 17/12: baantraining
Programma: 10*600 (p200). Daarvan liep ik er 8. De 600-tjes gingen allemaal net onder de 2.15. Dat betekent 45" per 200m. Voor nu prima. Voornaamste was en is dat de achillespees zich vrij goed hield. Een training als deze vind ie wel leuk. Het was voor mij meteen de laatste baantraining van het (kalender)jaar. Donderdag Kerstdiner op school en volgende week is het op dinsdag Kerstavond en donderdag Tweede Kerstdag. "Dus, Dem, tot volgend jaar!"

woensdag 18/12: fietsen (mtb weg)
Overdag een rondje fietsen, 's avonds naar Telstar - Ajax. Wat een prachtig affiche. Ik kan me niet herinneren dat Telstar ooit "voor het echie" tegen Ajax 1 heeft gespeeld. De laatste keer is van voor mijn tijd. Op de foto een jonge Johan: toen ik zelf met Telstar A1 tegen Ajax A1 speelde. Ik dacht dat dit op een toernooi in de voorbereiding op seizoen 1990-1991 was, toen ik 15 jaar was.
Het overdag fietsen ging gesmeerd: 60 km in het winterzonnetje gereden. Er stond een venijnig windje, maar door easy te rijden, had ik er niet zo veel last van. Het was rit nummer 100 van dit kalenderjaar.
's Avonds dus Telstarrrrr. En wat was het leuk. Telstar - Ajax 3-4. Niet gek, 7 doelpunten en nog mooi verdeeld ook. De stand suggereert een spannende pot en dat was het bij vlagen ook. Ajax speelde niet heel goed en Telstar speelde boven verwachting goed. De passie en strijd zorgden voor een gunfactor. Dat Ajax uiteindelijk won, verbaasde niemand. Maar dat het ook anders had kunnen lopen, had niemand kunnen bedenken.

donderdag 19/12: minutenloopje
Gelukt! Op de meest drukke dag van de week heb ik (tussen het lesgeven en Kerstdiner op school in) even een kort rondje kunnen rennen. Een lekkere "opfrisser"! Toch alweer 150x gerend in 2019. Met die 100x fietsen erbij een mooie 250x sporten.

vrijdag 20/12: fietsen (Tacx) rust
Na 30 dagen toch een rustdag. Gisteravond na het kerstdiner op school met de collega's gezellig nagezeten. Vanmorgen stond ik om 8.30u weer voor de klas. Daardoor was ik vanmiddag te gaar om nog wat te kunnen en willen doen. Morgen start de kerstvakantie: een mooie nieuwe dag 1!

zaterdag 21/12: minutenloopje
Geen voetbal. Winterstop. Ik had dus de hele zaterdag voor mezelf. Nou ja, bijna. Er 'moesten' vandaag wel al boodschappen gedaan worden. Ook voor Kerst. Scheelt weer de komende dagen. Tuurlijk kwam ik wel aan rennen toe. Minutenloopje: 7*3' (p=1' wandelen). Alles tussen 4'08"/km en 3'44"/km. Ging weer prima. M'n "nieuwe" loophouding voelt steeds natuurlijker aan.

zondag 22/12: fietsen (mtb weg)
Vanmorgen met José met de honden op het strand gewandeld. Het stikte er van de mtb-ers. Daardoor kreeg ik ook wel even zin om een rondje te gaan trappen. Dat heb ik 's middags dus maar gedaan. Alleen, omdat de Beverbikers vanmorgen al offroad in het duinen hadden gereden. Net als woensdag 60 km gereden. Was echt even lekker! En ondanks dat ik vrijdag niet heb gerend of gefietst, is deze week een prima sportweek geworden!
Je komt onderweg weleens wat tegen, hè! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten