Pagina's

maandag 2 december 2019

2019 week 49 #stapjevoorwaarts

vooraf
In week-42 en week-43 werd ik steeds serieuzer over het idee #marathonloperalslifestyle. Afgelopen week heb ik 7 dagen achter elkaar gefietst en niet één keer gerend. Toch leverde dat een positieve bijdrage aan het lifestyle-idee. Elke dag sporten en rekening houden met lichaamsverzorging (denk oa aan voeding, rust, oefeningen) zorgden daarvoor. Ik was dan ook dik tevreden over afgelopen sportweek. Ng zo'n week dan maar? Nog zo'n week dan maar! Teruglezende op m'n blog, kwam ik de volgende post tegen: 2014/05/heden-en-toekomst. Als ik me nu weer aan plan van toen houd, zal het 'niet-kunnen-rennen' nog even duren. Gelukkig mag/moet ik van m'n fysio ditmaal toch proberen het rennen middels minutenloopjes weer wat op te pikken.

maandag 2/12: minutenloopje
Minutenloopje: 6*1' (p=1' wandelen). Oefeningen en wandelen als warming up en ook wandelen als cooling down. Tijdens het rennen lag de focus op hogere pasfrequentie. "Tik-tik-tik tik-tik-tik". Dat ging op alle fronten goed, dus ook voor de rechter knie. Maar niet voor de linker achillespees. Na iedere keer voelde ik spanningsopbouw. Jammer, maar het verbaasde me niet. Toch was het goed om te doen, m'n fysio wil het "nulpunt" weten, om daar een plan van aanpak / schema op te kunnen maken. Nu moet er minimaal 2 dagen tussen zitten. Wellicht donderdag dus weer: kan ik mooi combineren met massage na afloop. Morgen en overmorgen lekker fietsen.

dinsdag 3/12: fietsen (mtb weg)
Na de 10 minuten gesprekken op de school van Robin en Kane, kon ik 's avonds als een trotse vader op de fiets stappen voor een Lekker ontspannen avondrondje. Zo'n avond waar ik echt energie van kreeg. Ik reed 45,8 km in 27,4 km/u.

woensdag 4/12: fietsen (mtb weg)
Tussen school en trainen geven in heb ik even een rondje op de mtb gereden: 43 km in het zonnetje (28,3 km/u). 's Avonds, na de voetbaltraining even snel douchen en eten en ... hup ...  met Frank op stap. Naar Viggo Waas. Leuk!

donderdag 5/12: minutenloopje 
José heeft voor Kane en mij een uitje geboekt. En wat voor een uitje. In april gaan we 4 dagen naar Barcelona. En daar gaan we naar een wedstrijd van Barcelona, namelijk: Barcelona - Atletico Madrid. Wat een leuk vooruitzicht. Over uitje gesproken: José was vanavond naar een concert van de band Kensington. Ik was dus alleen thuis met Robin en Kane. Wel ging ik even rennen, een minutenloopje: 10*½' (p=1' w/dr). Tijdens het rennen lag de focus weer hogere pasfrequentie. "Tik-tik-tik tik-tik-tik". Dat ging véééél beter dan afgelopen maandag, toen voelde ik a iedere keer spanningsopbouw. Nu liep ik iets gereserveerder en met succes dus. Belangrijk was dat ik er lol in had. En bovendien was het heerlijk verfrissend om even buiten te zijn.

vrijdag 6/12: minutenloopje 
Vanmiddag had ik weer 'fysio'. Gekeken naar m'n loophouding. Tips: naar voren kijken, rechtop, minder zwaaien met de armen, geluidloos lopen. Op zich geen nieuwe zaken, wel handig om weer eens bewuster de aandacht op te vestigen tijdens het rennen. Want rennen mag ik. Ik mag (gelukkig!) niet langzaam lopen! Voorlopig maximaal 30' rennen, al dan niet verdeeld in minuten. Liever zelfs: veel intervaltrainingen doen. Met tussendoor liever wandelen dan dribbelen. En met de krachtoefeningen als warming up. Oefeningen doen, tot in de vermoeidheid: liever 3x per week goed, dan 5x half werk.
En daar ging ik dus vanavond. Nog steeds ook "tik tik tik", maar nu ook: rechtop, naar voren en armen minder actief (het moest meer vanuit m'n benen komen). Waar wil ik heen? Naar voren! Het werd een minutenloopje: 8*2' (p=1' wandelen). Een beetje zoals gisteren: alles @ 4'29"/km. Wow, weer 2x achter elkaar. Ging prima.
 's Avonds met de mannen van Project2uur59 (of wat Jeroen Paap betreft inmiddels Project2uur52) naar Martin Bronder. Gelukkig speelt Kane morgen pas om 12.45 uur, haha!

zaterdag 7/12: fietsen (Tacx)
Super gezellig avondje gehad. Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Om 12.00 uur waren Kane en ik bij Dem. Daar kregen we te horen dat "we" geen scheids hadden. Hoe hebben we het opgelost? Twee vaders gingen coachen, een vader ging vlaggen en een vader ging fluiten. Rara, wie was de fluitende vader? Juist, ja: Jopie! Alles voor je kind, hè, haha!
's Middags wilde ik nog even fietsen. Omdat er ook nog boodschappen gedaan moesten worden, werd het een uurtje "Tacxen" in de garage. En na een uurtje was het ook echt stoppen. José kwam me halen. In onze buurt was een inbraak gepleegd. De vluchters werden gevolgd door oa een politiehelikopter en ze werden bij ons achter gesignaleerd. Tja, en op de Tacx had ik niet weg kunnen spurten, hè, haha! Toch weer even lekker 36 km getrapt.

zondag 8/12: fietsen (mtb weg)
Verhard rondje op de mtb door de duinen: 40 km in 28 km/u. Heen vliegend, terug beukend: wááát een wind! Wel gaaf, hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten