Pagina's

maandag 9 december 2019

2019 week 50 #lekkerdoorgaan

vooraf
Twee weken lang elke dag gesport. En met de 5 dagen ervoor alweer 19 dagen op 'n rij. Dat lijkt verdacht veel op een nieuwe reeks. Geen doel, wel leuk! M'n #dailybikeorrunactivity-record staat op 51 dagen achter elkaar tijdens de eerste weken/maanden van 2018.

maandag 9/12: minutenloopje
Minutenloopje: 8*2' (p=1' wandelen), gemiddeld in 4'08" per x. Vooral gelet op: naar voren kijken, rechtop, minder zwaaien met de armen, geluidloos lopen. Hoe ging het? Nou, eigenlijk best goed te noemen. De linker achillespees nog wel gevoeld, maar het gaat vooruit.

dinsdag 10/12: duurloopje
Zowaar weer een duurloopje kunnen doen van een klein half uurtje (27'): 6,1 km in 4'27'/km. Weinig hinder van de achillespees gehad. Heerlijk! Net als gisteren: naar voren kijken, rechtop, minder zwaaien met de armen en geluidloos lopen. En ... 170 bpm, niet gek! Nee, geen 180, maar 170 bpm is prima, hoor!

woensdag 11/12: fietsen (mtb weg)
Een grijze vrije woensdag betekende: fietsen. Op en neer door de duinen: 55,7 km in 27,7 km/u. Een lekker easy rondje.
Einde middag trainen geven: de laatste voetbaltraining van het kalenderjaar. Kane speelt in een leuk team en ik geef met plezier trainen aan deze groep, maar even een paar weken niet is ook best wel lekker.

donderdag 12/12: baantraining
Eindelijk weer op de baan getraind.
Programma: 8*400 (p200). Tijden: 94, 94, 92, 92, 88, 88, 86, 86. Ging niet verkeerd. De achillespees wel wat gevoeld, maar binnen de grenzen. Massage na afloop was niet verkeerd.

vrijdag 13/12: fietsen (Tacx)
"Lekker zo doorgaan!" zei de fysio. Minutenloopjes van 30 minuten dus, met aandacht voor: rechtop lopen, naar voren kijken, geluidloos lopen, hoge(re) frequentie en niet zo zwaaien met de armen. Verder werd ik vandaag behandeld dmv de voor mij welbekende naalden: trigger-point therapie. Een naald in een spier aan de buitenkant van m'n linker bil. Want die spier heeft invloed op de linkerkuit. Die linkerkuit beïnvloedt op zijn beurt een spier in de linker scheen: daar ging dus ook een naald in. Die scheenspier oefent invloed uit op de linker achillespees. Tadááá. De achillespees is overigens nog steeds wat dik en zeker ook nog gevoelig. Vandaag mocht ik daarom niet rennen. Kwam goed uit: had ik toch al niet gepland. 's Avonds wel even een uurtje getrapt op de Tacx. Ook lekker, hoor.

zaterdag 14/12: minutenloopje duurloopje
Vanmorgen de laatste competietiewedstrijd Dem O-13 team 3. Daarna had ik alle tijd om te gaan rennen. De hele middag regende het, maar om 17.00u werd het droog. En dus ging Jopie om 17.00u rennen. Geen minutenloopje: door de stormachtige wind (ZW 7) leek me dat niet prettig. Het werd 'gewoon' lekker lopen: 170 bpm, naar voren kijken, rechtop, armen stil en geluidloos. Een duurloopje van 7 km in 32 minuten.

zondag 15/12: fietsen (Tacx)
Uitslapen, storm, Langs de lijn, Studio Sport: en dus werd er overdag niet gefietst. 's Avonds wel: even een uurtje op de Tacx in de garage. Heel veel zin had ik niet meer, maar heb het toch gedaan. Ik wilde de reeks (van 26x tot nu toe) niet verbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten