Pagina's

woensdag 6 januari 2016

2016 week 1 - nu echt

maandag
Duurloopje in de buurt in de regen. Máááár ... wel lekker! De kuiten sputterden wat minder tegen dan gisteren, wat ook niet heel vervelend was, natuurlijk! Ben tot 7,5 km gekomen in net geen 12 km per uur, conform het plan. Als ik dat nog eens 6x doe, kom ik deze week tot ruim 50 km. I hope so!
https://www.strava.com/activities/463104137

dinsdag
Met de groep van Martin van Noort meegelopen (https://martinvannoort.wordpress.com). We liepen 14*400m met pauzes van 2'. De 400-tjes gingen in gemiddeld 98", wat 4'05" per km  betekent. Met in- en uitlopen erbij kwam ik op een totaal van ruim 12 km. Ik heb de 400-tjes lekker ontspannen kunnen lopen. Niet te vergelijken met op meestal 80" per 400m op de baan, maar toch. Ik denk dat ik er goed aan doe om dergelijke intervaltrainingen extensiever dan voorheen uit te voeren.
En hoe verteerden de kuiten dit? Nou, eigenlijk best goed. Ze voelden nog niet he-le-maal 100% goed aan, maar wel goed genoeg voor een dergelijke training. Ben dus dik tevreden!
En ... Martin heeft een leuke groep: ik zie mezelf wel vaker met hen meelopen.
https://www.strava.com/activities/463850486

woensdag
Duurloopje vanaf De Kennemers. Kane naar voetbaltrainen gebracht, even 10 minuten gekeken, half uurtje gerend (even wat uit- of loslopen na de training van gisteren), nog even een kwartiertje kijken en weer gezellig samen naar huis.
De beide kuiten blijven nog wel af en toe wat kleine 'waarschuwingen' geven: "Jo, ga vooral niet sneller, dan worden we boos en gaan we gemeen doen!" 'n Soort 'kuiten-alert'.
https://www.strava.com/activities/464578340

donderdag
Samen met Jacco 10 rustige kilometers gelopen. Géén last van de kuiten, ook  niet sluimerend/waarschuwend op de achtergrond. Er stond héél veel wind, zeg.
En ... wat blijft hardlopen toch een heerlijke manier om onder GTST uit te komen. Hup ... weg van de bank en de tv ... rennen!
https://www.strava.com/activities/465315424

vrijdag
Geen duurloopje, maar een rustdag. Ik had gewoon geen zin en het moet geen moeten worden, zeg maar.

zaterdag
De rustdag van gisteren heeft me duidelijk goed gedaan. Vanmorgen heb ik heerlijk fris en soepel kunnen lopen. De kuiten stemden ermee in om er zelfs wat tempo in te kunnen gooien: tot ruim 9 km in 38 ½ minuut (>14km/u) gekomen. Vlot, maar ontspannen: zonder diep te gaan.
Hoe heerlijk is het om te lopen, hoor, wanneer de kuiten besluiten om mee te werken. Dan wordt het als vanzelf weer lopen met schwung erin.
https://www.strava.com/activities/466298401

zondag
Nee, geen Egmond vandaag, maar met Dave Molenaar een gelopen in de duinen. Het idee was om voor een rustige 15 km te gaan. En dat lukte. We liepen 15,4 km in 1 uur en 20 minuten. En daarmee bracht ik m'n weektotaal weer op 60 km.
https://www.strava.com/activities/467067544

Totaal deze week: 60,7 km in 6x lopen.
Ik kan terugkijken op een geslaagde loopweek, met de nodige kilometers (waarvan een aantal wat vlotter).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten