Pagina's

donderdag 29 september 2016

marathon en voeding


Enkele aandachtspunten:
  • Op maandag t/m woensdag eten met wat minder koolhydraten. Gerechten met wat meer kaas, vlees, vis, groenten en eieren. Vanaf donderdag juist wat meer koolhydraten, zonder te overdrijven. Bijvoorbeeld pasta's, graanproducten, aardappelen, peulvruchten en fruit.
  • De allerlaatste week voor de marathon loop je nauwelijks, terwijl je in de weken daarvoor ontzettend veel kilometers hebt gelopen. Zou je hetzelfde eetpatroon vasthouden als in een week waarin je 100 km hebt gelopen, dan krijg je veel te veel calorieën binnen en sta je aan de start met een aantal ongewenste extra kilo’s.
  • Miriam van Reijen (op losse Veter): Voorafgaand aan een langdurige inspanning doe je er goed aan drie dagen koolhydraatrijk te eten (>65% koolhydraten). De ochtend voor de inspanning bestaat je ontbijt, 2-3 uur voor de wedstrijd, het liefst uit producten met een lage glycemische load, zoals een portie havermout met rozijnen (glucose en fructose) en melk of getoast brood met pindakaas en banaan (glucose en fructose). Dit is eventueel te vervangen door een vetrijke maaltijd (55% vet zoals noten en volvette zuivel). Na je warming-up neem je nog een gelletje met suikers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten