Pagina's

woensdag 27 augustus 2014

Race tegen de klok.

Nou, dat was 'm dan, vanavond: m'n eerste Warming Uploop. Ik had er een hard hoofd in, omdat ik de hele middag het gevoel had dat ik me moest haasten. Om 15:30 zat ik in de auto om m'n kinderen te halen die bij vriendjes speelden. Om 16:00 goot ik er snel een kop soep in. Om 16:15 zaten Kane en ik op de fiets, op weg naar De Kennemers om te trainen. Veldjes klaarzetten, kinderen en ouders ontvangen en van 17:00 tot 18:00 trainen. Daarna opruimen en naar huis. Om 18:30 was ik thuis. Omkleden en hup ... naar Assendelft. Daar was ik uiteindelijk om 19:00 uur. Inschrijven en warmlopen. Ik kwam veel Dem-lopers tegen en al kletsend met m'n maten voelde ik me tijdens het warmlopen helemaal ontspannen. Alle haast van die middag viel van me af. Eigenlijk voelde ik me kiplekker. En daar kwam warempel onze trainer, in loopoutfit. Ook hij ging het, na een lange periode van blessures, weer eens proberen.
Goed, ik was dus ontspannen, voelde me goed. En ... het weer was práchtig! Zon, geen wind en een aangename temperatuur.

Om 19:30 was de start. Ik kroop meteen achter Erik, die snel opende. Eerste km in 3'40". Ik moest flink m'n best doen om in het spoor te blijven. We kwamen in een groepje van een man of 8, met oa Jaap Velserboer. Zo ging het ook tijdens km 2: werken om erbij te blijven. We hadden het kleine beetje wind dat er stond, tegen.
Toen kwam ik in m'n ritme. In de derde km kon ik wat naar voren kruipen en zelfs de kop te nemen. Nee, niet van de wedstrijd, haha, maar van het groepje. Ik voelde dat er achter me steeds minder mannen konden volgen en besloot lekker in m'n eigen tempo te blijven lopen. Dat tempo beviel me overigens uitstekend. Na km 3 hadden we de wind óók nog eens in de rug.  Ik wist zelfs nog 2 mannen in te halen en zag voor me Dirk Klaassen lopen, maar hij liep te ver vooruit (na een vliegende start) om nog in te kunnen halen. Achteraf bleek dat hij zelfs 38" voor me zat, toch nog een behoorlijk gat, hoor.
Bij de finish stond de klok voor mij op 27'05". Maar dat kon niet waar zijn, mijn horloge stond op 27'32". Dat betekende 3'40" per km, net als tijdens mijn pr-race op de 10 km (DCD-loop 2013). Ik was (en ben) dus héél blij mee met m'n tijd!
Erik kon jammer genoeg zijn goede race van vorige week geen vervolg geven. Hij is simpelweg geen mooi weer loper. Geef hem maximaal 5 graden en hij loopt als een trein, maar zon is een killer voor hem. Jammer.

Wat is nu mijn belangrijkste winst?
Het hoeft tijdens de baantrainingen niet loeihard te gaan om goede races te kunnen lopen. Wat een mooie opsteker!

O ja, omdat dit mijn allereerste 7,5 km wedstrijd was, heb ik een pr gelopen. Kan bijgeschreven worden op de lijst!

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je hele mooie tijd. En het zag er verdomd soepel uit Johan!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, Erik. Het ging ook vrij gemakkelijk. Ik ben een mooi weer loper, haha!

    BeantwoordenVerwijderen