Pagina's

zondag 9 november 2014

de denker

Ik ben bang dat mijn huidige klacht (binnenkant linkeronderbeen) toch wat langer gaat duren dan gedacht. 't Trekt maar niet weg. Dus ... Jopie staat weer op "0".
Ik ben wel eens vaker weer helemaal "op nul" begonnen. Nav het bezoek aan m'n fysio vorige week, heb ik in overleg met m'n trainer óók al bepaald dat ik weer helemaal opnieuw begin. Tip van de trainer hierbij was: "plan een doel op de lange(re) termijn." Mijn doel is: weer (goede) 10 km's lopen vanaf februari. Géén CPC dus in maart 2015. Eerst in het voorjaar maar wat goede 10 km's lopen, daarna zien we wel verder.

De denker
van Rodin.
Maar dan van lego,
gemaakt door
Nathan Sawaya.
Opnieuw beginnen is ook (of misschien wel vooral) een dingetje in m'n hoofd. Dat past wel bij mij, ik wil wat hardlopen betreft altijd maar alles analyseren. Ik lijk "de denker" wel. Maar soms valt er niets te analyseren: de situatie is zoals die is. Wat rest is alles achter me laten, het verleden telt niet meer. Nogmaals, wat hardlopen betreft dan, hè! Natuurlijk zijn er wel degelijk zaken uit het verleden die ik meeneem naar het heden en de toekomst, maar dan gaat het om zaken die wél goed gingen, die wél hebben geholpen, die een positieve invloed kunnen hebben dus.

Een voorbeeld van zo'n positief punt is het mogelijke antwoord op de vraag: "waarom gaat het tijdens de vakanties meestal wél goed?" Omdat ik dan loop wanneer ik zin heb en omdat ik dan de training kies die op dat moment goed voelt (waar ik zin in heb, wat ik aankan) en me dus niet laat leiden door dat wat ik wil. Want dat wat ik wil, is kennelijk niet altijd dat wat ik (aan)kan.
En dan denk ik vooral aan wedstrijdjes en de week ná een wedstrijd. De aanloop naar een wedstrijd toe is eigenlijk altijd wel in orde. Ik denk dat ik te snel in een opbouwperiode een wedstrijd ga lopen. Daarom nu even een periode met alléén maar opbouwen en géén wedstrijden. Volgend jaar pas weer! En zo heb ik dus zowaar m'n laatste wedstrijd van 2014 in oktober al gelopen.

2 opmerkingen:

  1. He Johan, laat dat denken lekker achterwege. Is een overschat instrument, haha. Lekker in de vakantiemodus gaan zitten en het lichaam laten spreken, wat voelt goed, wat kan het aan, waar heeft het lichaam behoefte aan, intunen op de specifieke behoefte (en het antwoord niet bedenken, maar voelen/ervaren) :-). En jammer dat het geen cpc wordt (voor mij dan, voor jou is dat prima, even de druk eraf). Zie je dinsdag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had het niet beter kunnen verwoorden, Erik. Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen