Pagina's

woensdag 3 december 2014

buiten spelen

Eergisteren op het jeugdjournaal:
"leerkrachten zouden samen met de kinderen buiten moeten spelen om het spelen te stimuleren."
Ook zouden kinderen een uur ipv een half uur van de schooltijd aan buiten spelen moeten besteden. En tja, als één van onze grootste sportmensen dat óók zegt, wie ben ik dan om dat tegen te spreken!??!
Maar ... maak dat de schoolinspectie maar wijs!

Over buiten spelen gesproken.
Vanmorgen mocht ik zelf weer eens buiten spelen. En meteen ervaren hoe leuk dat ook alweer was!
Met de auto naar de duinen en daar 6 x 2 minuten gerend, met tussendoor steeds een minuutje wandelen.
En dat GING! Nee, dat ging PRIMA!!
Na de 6 x 2 minuten had ik het gevoel dat ik er nog wel 6 aankon, maar ik wist me te beheersen en ben gestopt. Volgens plan gelopen dus, met 12 "kwaliteitsminuten". Lekker ontspannen.

Natuurlijk is het nu even afwachten of er morgen wel/geen reactie is, maar ik geloof niet dat er een reactie komt. M'n beide benen voelen nu zó goed. De 2 weken looprust hebben duidelijk goed gedaan. En de naalden van de fysio gisteren gaven net dat zetje in de goede richting.

En wat heb ik het vrije blije lopen in de duinen gemist, zeg! Zaterdag kan, mag en wil ik wéér! Het doel wordt dan: 15 "kwaliteitsminuten", bijv. door 5*3'(p=2'). Met nu bewust even 2 dagen rust.

Op deze manier krijg ik natuurlijk opeens nog méér zin in de kerstvakantie dan ik al had. Het vooruitzicht om weer lekker wat loopkilometers te kunnen maken is fantastisch. En vrij zijn betekent dat ik dan geregeld het bos op kan zoeken.

Update donderdag 4/12:
Hèhè, eindelijk weer eens géén reactie na een stukje lopen. Vanmorgen zonder last opgestaan en de hele dag een goed gevoel gehad. 
Dus ... met vertrouwen "op naar zaterdag"!

2 opmerkingen: