Pagina's

zondag 23 juni 2013

Achilles (2)

Ik ben er nog niet, hoor ...
Aan de ene kant heb ik voor mezelf (met hulp van anderen, theorieën en ervaringen) een marathonschema opgesteld, aan de andere kant heb ik al en week niet gelopen vanwege m'n achillespezen. Zowel m'n linker- als rechterachillespees voelen gewoon niet goed (genoeg). Vanaf maart loop ik er al mee. Toen ging het vooral om de linker pees. Na afgelopen zondag (Marquetteloop) is de rechterpees minstens zo vervelend aanwezig.
Ik heb het geprobeerd met een hele week niet lopen, maar ik weer niet of dat voldoende is. Morgen dus toch maar de fysiotherapeut bellen om een afspraak te maken.

balen dus ...
'k Moest even terug denken aan het stukje dat ik ergens in april schreef: wondermiddel. Ik had m'n achillespees laten tapen met easytape. En dat hielp heel goed. 'k Had geen last meer. Wellicht voor nu weer een idee ...
De tape werd als volgt aangebracht: http://www.youtube.com/watch?v=p7OAD4zIBos.

Het zal echt wel goed komen, hoor. 't Is alleen vervelend omdat morgen m'n blok van 17 weken tot de marathon ingaat en ik dat blok niet volledig fit kan beginnen.
Wat mij opvalt is het volgende:
- ik voel de achillespezen vooral na een snelle baantraining,
- na een wedstrijd heb ik een week nodig om te herstellen,
- de belastbaarheid is dus niet zoals ik zou willen.
Dus zal ik de komende tijd de baantrainingen véél minder snel lopen en zo'n 2 maanden géén wedstrijden lopen. De eerstvolgende staat pas gepland in september.

De eerste weken van m'n schema staat in het teken van volledig herstellen van de achillesklachten en vervolgens van het opkrikken van het duurvermogen. Een soort van hééélemaal op "nul" beginnen aan het schema: één stap terug, twee vooruit??? Laten we 't hopen.

Vanavond ga ik wel een voorzichtig rondje lopen, maar dat zal niet veel voorstellen. Een rustig, kort duurloopje in zo'n 10 à 12 km/u. En als het niet gaat: STOPPEN.

Update:
Inmiddels een rondje gelopen. Héél rustig. Resultaat: 6,2 km in 34'51". Da's 10,6 km/u. Meer zat er niet in. Ik voelde beide ach.pezen vrijwel direct. Het enige positieve punt is dat het niet erger werd ...
Morgen gaan m'n laatste 17 weken richting marathon in. Hoe ik me nu voel? Grrrrrrpppffgggrrhhgrrfrrrpprgrhh!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten