Pagina's

zaterdag 8 juni 2013

LSD volgens Verheul

Vanmiddag weer een heerlijke duurloop gedaan, van in totaal 22 km.
Na titels als '23' en '13' had ik deze blogtekst dus best '22' kunnen noemen.
Maar omdat ik graag een LSD (long slow distance) loop volgens de souplessemethode van Verheul / Lok wilde lopen, is de titel 'LSD volgens Verheul'.
Eigenlijk is het door de versnellingen geen LSD meer, maar meer een wisselduurloop. Of een Souplessetraining ipv een LSD.

De training van vandaag hield in dat ik (na eerst even 2 km rustig warmlopen) na iedere km een versnelling van 1 minuut zou gaan doen. Tijdens die versnelling er wél voor zorgen dat ik soepel en ontspannen zou blijven lopen. Dat lukte vrij goed. Ook in de duinen, over de klimmetjes, ben ik de versnellingen blijven doen. Toen ik het bos uitkwam, had ik er 17 km opzitten, met 15 versnellingen. Vanaf de uitgang moest ik nog 5 km tot huis en besloot ik om een tempoblok van 3 km te doen. Die 3 km liep ik in 12'24" (gem. 4'08"/km). Niet gek. Toen mocht ik de laatste 2 km rustig uitlopen van mezelf en kwam ik heel tevreden thuis.
Door de klimmetjes in de duinen en het snellere blok van 3 km, was het waarschijnlijk niet een echte Verheultraining, maar toch ...

Na de 23 km van vorige week en de 22 km van vandaag, ben ik wel klaar voor de 21 km van volgende week.
Ik heb (nog steeds) een goed gevoel over de Marquetteloop! Doel: 1.22.00 (of lager).

De laatste tijd wat meer moeite met de snelheidstrainingen op de baan gehad. Niet eens wat de snelheden betreft, maar meer dat ik juist dán m'n achillespees meer ging voelen. De langere lopen gaan me gemakkelijker af. De variaties maken het wat minder eentonig/saai.
Een climaxloop / crescendoloop heb ik overigens nog niet gedaan. Die wil ik richting de marathon zeker wel gaan doen. Deze trainingen zijn volgens mij wel een stuk zwaarder.

Ik zit nu in een soort uitprobeerfase. Ik voel me goed en ben een beetje aan het uitzoeken welke trainingen goed bij me passen voor de laatste 17 weken richting Amsterdam.

2 opmerkingen:

  1. Een "wissel-heuvel-tempo-duurloop" een soort Verheul-Jo Art-training, zoets?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, klinkt goed, Erik.
    En ... wat het in ieder geval was, was heerlijk lopen!

    BeantwoordenVerwijderen