Pagina's

zondag 2 juni 2013

20+

Ik was vandaag van plan om een wat langere duurloop te lopen dan ik de laatste tijd gewend was.
Gisteren mailde Erik dat hij dat ook van plan was. Alleen ging hij 's morgens en ik had al met m'n kinderen afgesproken om te gaan zwemmen. Na het zwemmen lekker in de tuin geluncht.
Toen kroop ik even achter de computer en las het verslag van de duurloop van Erik.
Ik dacht: "verdorie, hij wel, 23 km, pfff..." Maar ik dacht óók: "dat wil ik ook!"

En zo trok ik erop uit. Een prachtig rondje. Vanaf huis liep ik naar de groene strook achter de begraafplaats. Door naar Wijk aan Zee. De heuvels van het Paasduin gepakt en door naar het strand. daar was het gezellig druk en het zijwindje zorgde voor een aangename verkoeling. In Heemskerk ging ik de duinen in en liep daar ook over een paar klimmetjes. Vanaf de Oudendijk was het toen nog 4 km over de weg naar huis. Hier heb ik wat aangezet en kon ik een paar km's onder de 4'30" lopen, waarvan 2 km rond de 4'10". En dat ging nog vrij soepel! Dat gaf me dus een goed gevoel richting Marquetteloop.
in Wijk aan Zee het strand op
Toen ik thuis kwam had ik, op z'n Eriks ruim 23 km gelopen, waarvan 9 km op de weg, 6 km over het strand en 8 km door de duinen/bos. Het betekende m'n eerste "20 plus" afstand in 2013.
Tijdens zo'n duurloop heb ik helemaal geen last van m'n achillespees. Die voel ik vooral tijdens/na een snelle intervaltraining.

Een geruststellende gedachte is dat m'n snelheid goed genoeg is. M'n duurvermogen blijkt inmiddels ook wel in orde te zijn. Blijft over het combineren van beide zaken: sneller lopen op langere afstanden! Ik hoef niet per se op snelheid te trainen.

Inmiddels heb ik in 2013 al 1073 km gelopen.
Gemiddeld 48,8 km per week, in 3,9 keer. Dat is dus 12,5 km per keer.


4 opmerkingen:

  1. pppft, 23 km, uitslover :-). Maar, lekker toch zo'n rondje? Nu alleen nog maar 42 km lang in een hoog tempo lopen .... (er ligt ons nog een uitdaginkie te wachten)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ... dat wordt zeker nog een uitdaging: nog maar 19 km erbij ...
      En tijdens/na de Pim Mulierloop dachten we allebei nog:
      "en ik ga NIET voor die marathon, ab-so-luut NIET!!!"

      Verwijderen
  2. De marathon is een ploert en een rotzak, de marathon is magisch en mooi. Amen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik heb vanavond m'n schema voor "dat kreng" gemaakt!
      (een voorlopig schema)

      Verwijderen