Pagina's

donderdag 14 november 2013

Fysio (5)

Vandaag ben ik weer bij Menno geweest. De linkerkuit voelde volgens hem goed aan en er hoefden dit keer géén naalden in. En dat vond ik niet erg!

We raakten in een gesprek verwikkeld. Ik gaf aan dat ik het volgende opmerkte tijdens het loper:
ik ging geluidlozer gelopen:
1) door het licht aanspannen van de buikspieren
2) door een fractie laten m'n voeten op de grond neer te laten komen
3) wanneer ik sneller liep
Dit klopte volgens Menno ook. Hij vulde aan door te stellen dat 2) onder anderen komt dóór 1). En de logica van 3) is dat de pas meer op naar voren is gericht en (dus) effectiever is.
Ik heb me volgens Menno een intelligente leerling getoond, haha!

Vragen die ik verder nog had, waren:
 1) Moet ik rekken na afloop?
 2) Moet ik ijzen na afloop?
 3) Wat is een goede warming up in deze fase?
 4) Wat is een goede cooling down?
 5) Is het verstandig om m'n compressietubes aan te doen?
Bij 1): rekken na afloop is altijd goed. Ik gaf aan dat dat dat meestal onder de douche doe: kan prima.
Punt 2) ben ik vergeten te vragen. Bij 3) en 4) geldt dat stevig doorwandelen al prima is en bij koud weer wat opwarmoefeningen thuis doen. Handig is ook om mijn "huiswerkopdrachten" (onder anderen het 'planken') voorafgaand aan het lopen te doen.
En wat 5) betreft: de tubes zorgen voor een goede/betere doorbloeding is zijn in mijn geval prima om te (blijven) dragen.

We hebben niet alleen maar gepraat, hoor.
Vandaag was namelijk m'n RECHTER kuit aan de beurt. Tijdens de vorige keer gaf Menno al aan ook in deze kuit wat spanning te voelen en dat het hem niet onverstandig leek om ook deze "jongen" te behandelen. Tijdens het hardlopen voelde de linkerkuit zelfs minder ontspannen aan dan de rechter. Niet dat ik er last van had, maar toch. En dus mocht Menno vandaag tóch prikken!

De behandeling was tussen de middag. Ik liep vlot wandelend de school uit en kwam strompelend binnen. En dan de commentaren van collega's, leerlingen en ouders, haha!

Volgende week mag ik, net als deze week, 2x lopen. Ik mag dan proberen om 12*1' (p= 1' wandelen) te doen, in plaats van 10*. Ná volgende week gaan we kijken of ik naar 3x per week toe kan gaan werken.

Kortom: ik merkte tijdens het lopen dat ik vooruit ga en ook Menno constateerde dit ook. Ik boek dus progressie en kan weer aan wat opbouwen gaan denken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten