Pagina's

maandag 11 november 2013

Hardlopûh!!

Gekookt, gegeten, kinderen de deur uit om snoep op te halen: 't is weer 11 november en dus Sint Maarten. Ik zit met m'n laptop op schoot te wachten tot er kinderen aanbellen om te zingen voor een snoepje. Het is 17.30 uur.


Ik voel me wat gespannen, omdat me ik ná het Sint Maarten gebeuren om ga kleden om  te gaan "rennen". Ik voel me alsof ik straks een (voor mij) belangrijke wedstrijd ga lopen.
Niet zo heel gek, natuurlijk, als je je bedenkt dat het over 5 dagen 2 maanden geleden is dat ik voor het laatst een normaal rondje heb gelopen.
'k Ben toch zóóó benieuwd hoe het gaat. Maar, hé, als Menno er vertrouwen in heeft, waarom zal ik het dan niet hebben?

Inmiddels 20.15 uur en ik heb m'n eerste hardloopstukje erop zitten. Haha! Ik ben een half uurtje weg geweest. Daarin heb ik eerst gewandeld, toen m'n programma afgewerkt en ten slotte weer een stukje gewandeld. Het programma bestond uit:
8*1' (p = 1' wandelen). Ik voelde m'n kuit licht, maar dat zal niet geheel onlogisch zijn. Pas tijdens de laatste 'renminuut' voelde ik de spanning ietsje toenemen, maar dat zakte daarna, tijdens het wandelen helemaal weg. En nu, thuis op de bank, heb ik helemaal nergens last van!
Ik kon het rennen in een lekker, stevig tempo doen. Het zal waarschijnlijk zo'n 13 km per uur geweest zijn, maar ik wilde er onderweg niet op letten. Ik heb puur op gevoel proberen te lopen. Geluidloos, recht (maar wel hellend), soepel en ontspannen lopen. Het voelde aan als het opzoeken van m'n grens, zonder er overheen te gaan: zoals de bedoeling was.
En eindelijk kan ik weer loop km's noteren in m'n logboek: 4,1 km (inclusief wandelen).

Onderweg kwamen er wel wat vragen boven:
- Moet ik rekken na afloop? Ik heb m'n kuiten na afloop wel gerekt.
- Moet ik ijzen na afloop? Niet gedaan.
- Wat is een goede warming up in deze fase? Vandaag heb ik 5' gewandeld.
- Wat is een goede cooling down? Vandaag heb ik 5' gewandeld.
- Is het verstandig om m'n compressietubes aan te doen? Heb ik nu niet gedaan.
Ik zal ze donderdag Menno voorleggen.

Conclusie voor vandaag: ik ben er nog niet, maar dit geeft wel vertrouwen. Ik denk dat ik tevreden kan/mag zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten