Pagina's

vrijdag 22 november 2013

Fysio (6)

Mijn trainer vond dat ik gisteren met 15 à 16 km per uur aan de snelle kant liep. Ongeveer mijn 10 km tempo. Mijn laatste 10 km ging in 36'49" en dat betekende 16,3 km per uur. Dat klopt dus aardig.
Vandaag had ik een afspraak bij mijn fysio, Menno, en ik wilde dit toch even met hem bespreken. Hij gaf aan dat het aanhouden van dit 10 km tempo prima is. Voorwaarde is wel dat ik dat dan vanaf de eerste minuut tot en met de laatste minuut doe. Want, nogmaals, het gaat telkens om "maar" een minuut en ik kan na iedere minuut wandelen en dus weer herstellen. Hij gaf nogmaals aan dat uitgerekend langzaam lopen geen optie is. Natúúrlijk snap ik mijn trainer. Hij wil één ding niet en dat is wéér een blessure bij Johan. Het was verder geen écht punt: m'n trainer is van mening dat ik bij mijn fysio in zeer goede handen ben en dat ik vooral goed naar hem moet luisteren in deze fase!
De boodschap van mijn fysio gaf mij een wat opgelucht gevoel: ik ben goed bezig. Hij vond verder dat de kuit goed aanvoelde. Geen reacties nav het trainen. "Met de kuit is niets mis," stelde hij, "er zitten alleen nog wél wat vervelende strengen." Die strengen heeft hij middels de triggerpoint therapie aangepakt. Er gingen vandaag weer 6 naalden in de kuit. Ik voel 'm nu best! Inmiddels weet ik dat ik de dag na de behandeling nog last kan hebben, maar dat het daarna wegtrekt.

Volgende week mag ik weer 2x lopen. Voorlopig dus nog géén 3x! Wel mogen de loopjes zelf wat uitgebreid worden naar:
  • 16 * 1' (p = 1' wandelen)
  •   8 * 2' (p = 1' wandelen)
De kans is groot dat ik niet op de baan kan lopen, omdat ik volgende week oudergesprekken op school heb. Jammer, maar niet héél erg! Waarschijnlijk ga ik op maandag en woensdag lopen.

Maar eerst ... zondag fietsen met Toon, Marco en Jacco!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten