Pagina's

donderdag 21 november 2013

weer op de baan (2)

Ook vanavond 12* 1' met tussendoor 1' wandelen gedaan. Vooraf weer in het krachthonk aan de buikspieren gewerkt. Ik moest nog bijkomen van afgelopen dinsdag, haha!
De minuutjes rennen gingen lekker. Evenals dinsdag, liep ik op het gras. De trainer vond ze wat aan de snelle kant gingen. "Volgens mij loop je zo'n 15 à 16 km per uur!" riep hij.
Wat is wijsheid? Ik houd me uiteraard vast aan mijn fysio Menno, die wil dat ik de minuutjes lekker vlot afwerk, maar het moet natuurlijk niet té vlot gaan. Fijn dat de trainer dan zo betrokken is aan de zijlijn van de baan! Hij wil uiteraard óók dat ik niet alleen blessurevrij geraak, maar vooral blijf!

Morgenmiddag ga ik weer naar Menno toe. Ik ben benieuwd wat de "schade" is. Ik hoop en denk dat we op het goede spoor zitten. Het voelt goed. De kuit tintelt licht, maar het mag geen naam hebben. In deze fase gaan bij de minste signaaltjes de alarmbellen al rinkelen natuurlijk.

Ondertussen heb ik in 2 weken 4x een minutenloop gedaan. En ze gingen allemaal zonder last.

Ondertussen met de trainer een soort plannetje bedacht. Wanneer ik binnenkort weer doelgericht kan en mag trainen, ga ik me vooral op de 10 km tot 10 EM richten. Dat lijken de ideale afstanden voor mij. Zonder dat ik daar nú al iets van verwacht, hoor (verwachtingen). Dit kwam na de training zo ter sprake.

Ook gaf hij aan dat hij mij eigenlijk nooit op iets heeft kunnen betrappen wat onverstandig
(oa wat opbouw, snelheid, etc.) zou kunnen zijn. Dat weet ik ook, ik ben een goed luisterende leerling. 'n Beetje braaf, zelfs.
Jacco kwam erbij staan en er ontstond een leuke discussie over blessures, hardlopen, snelheid, houding, hartslag en ál die zaken die al dan niet een steentje bij zouden kunnen dragen.

Was een mooie trainingsdag én leerdag!!

2 opmerkingen: