Pagina's

woensdag 30 april 2014

30

Ik houd inmiddels al 10 jaar lang een sportlogboek bij. Opvallend dat in die 10 jaar de maand april mijn slechtste hardloopmaand is, samen met november. Waarom is dit opvallend? In april begint de zomertijd en heb ik meestal veel zin om te gaan sporten! Maar om de een of andere reden komt het lopen juist dán niet lekker uit de verf.
(Wat fietsen betreft is april juist mijn beste maand, samen met mei. Vooral 2007 was een goed jaar, met 863 km in april en 911 km in mei. M'n minste fietsmaanden zijn december en januari. Mijn beste loopmaanden zijn augustus en september. Dat komt vooral door het jaar 2010. Toen liep ik in deze maanden, in voorbereiding op de marathon, respectievelijk 365 en 363 km.)

Vandaag weer eens op m'n racefiets gestapt. Dat viel niet tegen. De laatste keer dat ik op de racefiets heb gereden was vorig jaar, vlak voor de DCD-loop. Zie: harken. Vandaag heb ik soepel en ontspannen gereden, niks harken. Kwam ook omdat er nauwelijks wind was, maar toch!
Ik reed één van m'n vertrouwde rondjes. Zie: tijdrit. Een heerlijk rondje.
Ik had wat moeite met op gang komen en was blij dat ik zo'n 28 km per uur kon trappen. Na een half uur bedacht ik hoe ik het rondje in kon korten, haha! Maar juist vanaf dat moment ging het steeds lekkerder en kon ik een mooi strak tempo vasthouden van zo'n 31 km per uur.
Alleen de laatste 5 km waren zwaar. Ik raakte simpelweg leeg en het tempo zakte terug naar 27 km per uur.

Eenmaal thuis had ik 53,8 km op de teller staan in 1:49:03 (met een gemiddelde van 29,6 km per uur). Net geen 30 gemiddeld, maar toch.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten