Pagina's

vrijdag 19 april 2013

Duathlon

M'n knie en achillespezen voelen nog steeds niet goed aan. 't Is niet zo dat ik helemaal niet kan hardlopen, maar een lang rondje of een intensiever rondje zit er niet in. Het voelt aan als balanceren: wat kan ik wel en niet aan? Om onder die grens te blijven, heb ik het volgende bedacht: ik ga morgen lekker een stuk fietsen. Op m'n mtb door de duinen naar Egmond op en neer. En halverwege wil ik dan een klein stukje lopen, puur voor het gevoel. Zo'n 4 à 5 km, meer niet. Zo maak ik er dus een soort duathlon van. Het idee is dat ik dan toch even lekker kan sporten en zelfs een rondje kan lopen, zonder over m'n grens heen te gaan.
Ondanks deze creatieve oplossing, is het toch wel balen, hoor. In februari stond ik er nog zo goed voor! En als ik dan de blogverslagen van Erik lees, die ongeveer net zo liep als ik ...
Ik was vandaag voor het eerst eigenlijk echt chagrijnig door het idee wéér niet "echt" te kunnen lopen. En fietsen ... daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in. Maar mijn duathlon idee verandert de zaak.



2 opmerkingen:

  1. Kan me je frustratie voorstellen. Je hoofd wil lopen, maar je lichaam trapt op de rem. Even een periode wat gas terug, lichaam laten herstellen, dan weer opbouwen en de geleerde les meenemen ( Finetunen ). Ik heb in nov/dec '12 ook een aantal weken lopen pielen met nauwelijks lopen doordat ik blijkbaar te veel gevraagd had van het lijf. Maar nu weer in de lift. Met wat geduld komt het bij jou ook weer goed, denk ik, hoop ik, wens ik je. Ciao, Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, Erik. Geduld en rustig ... ik heb geen andere keus. Als het maar niet te lang duurt allemaal. Net nu het mooie weer er weer aan komt.

    BeantwoordenVerwijderen