Pagina's

donderdag 11 september 2014

luchtvochtigheid

Tijdens de Warming Uploop zat alles mee. Vooral de weersomstandigheden. Een aangename temperatuur, weinig wind (en de wind die er al was, was gunstig te noemen). Een aspect waar ik eigenlijk nauwelijks rekening mee houd, maar die er wel degelijk één is om rekening mee te houden, is de luchtvochtigheid.

"Zowel een te vochtige als te droge atmosfeer wordt bij bepaalde temperaturen als onaangenaam ervaren. Uit de weerberichten bekende begrippen als drukkend, kil, guur en waterkoud hebben te maken met een zeer hoge luchtvochtigheid. Bij schraal weer bevat de lucht weinig waterdamp en is de relatieve vochtigheid heel laag." (Wikipedia)

De voorspellingen voor morgenavond: 17 graden, kans op een avondzonnetje, wel wat wind (windkracht 4) en een luchtvochtigheid van 74% (wat laag tot normaal is, volgens de tabel). Geen gekke hardloopomstandigheden dus. Dan kan ik me morgenavond dáár niet achter verschuilen en hangt het resultaat echt van m'n benen af.

En in het kader van "de motor draaiende houden" ter voorbereiding op morgenavond, vanavond alleen nog even een kort en rustig rondje gelopen. Ik liep 7,7 km in 37 minuten. Wat een verschil met de Warming Uploop, hè: 7,5 km in < 28 minuten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten