Pagina's

zaterdag 28 september 2013

week 39

ma
Ik heb ik voorzichtige meters gemaakt, maar dat ging helemaal niet! Het plan was om een klein, langzaam rondje te lopen: om de kuiten te "testen". Na 3 km-tjes moest ik stoppen, waardeloos. Ik voelde vrij snel aan de kuit dat doorlopen vragen om problemen zou zijn.
Dus maar weer een paar dagen rust. Telkens neem ik me voor om te gaan fietsen, maar ik wíl niet fietsen. Dan verbijt ik me weer op de bank. En zo is het echt een week van niks en word ik met de dag onrustiger. Ik wil gewoon onbevangen kunnen lopen. Grrrr, ik word gek van mezelf (en José ook).

za
Weer een poging tot lopen gewaagd.
José:  "En, hoe ging het?" Ze vroeg dat, omdat ze altijd belangstellend is, maar ook omdat ze niet wil dat ik wéér (of nog steeds) chagrijnig ben. Ze heeft het af en toe niet makkelijk met me.
Mijn antwoord: "De vorige keer moest ik stoppen, nu heb ik het rondje uitgelopen. Daar moet ik nu tevreden mee zijn." Tot opluchting van José!
Kortom, ik heb weer een voorzichtig beginnetje kunnen maken. Ik ben nog niet in een jubelstemming, maar toch. Het was een soort angstrondje. "Als het maar goed gaat, als het maar goed gaat, ..." "Hé, voel ik nu wat?" "Valt mee."
En zo ging het ruim 27 minuten, oftewel ruim 5 km lang. En nu zit ik met een zak ijs op m'n kuit, voor de zekerheid.
En nu m'n koppie erbij houden. Doel = heel blijven. Normaal gesproken is dat geen doel, maar een voorwaarde. Maar nu ... heel blijven dus en uit die vervelende vicieuze-cirkel terecht zien te komen.

zo
Gefietst: 30 km in 75 minuten. Gewoon heel rustig "peddelen". Halverwege even een klein rondje rennen. Maar na 2 km was het weer PATS! in de kuit. Zo'n 6 op een schaal van 10. En dat, omdat ik meteen gestopt ben (anders zou het veel vervelender zijn geweest). Hoe dan ook betekent dit dat het dus nog wel even gaat duren eer ik heel ben. Laat staan dat ik naar heel BLIJVEN toe kan. Aan opbouwen denk ik voorlopig maar niet meer. En wedstrijdjes? Tja ...

Weekopbrengst week 39:
- lopen:   10,7 km in 3x   (3,6 km p.x)
- fietsen: 30,0 km in 1x (30,0 km p.x)




2 opmerkingen:

  1. Hoi Johan, ik lees altijd met veel belangstelling je blog, en zie dat je vaak tobt met blessures. Ik hoop dat je jezelf voldoende geduld kunt opleggen om echt helemaal te herstellen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Menno,
    Dank je voor je aardige reactie. En wat je puntje 'geduld' betreft: pfffff .... dat wordt aardig op de proef gesteld, hoor!
    Jij nog veel loop-, lees-, en schrijfplezier!
    Groetjes Johan

    BeantwoordenVerwijderen