Pagina's

maandag 10 februari 2014

10 km

Komende zondag is in Zaandam de Zaanland cross. Een cross over 8 km. Ik denk erover om aan deze loop mee te gaan doen. Ik neem na de baantraining van donderdag een besluit. Dan weet ik hoe het met de benen gesteld is.

Als ik meedoe, zal ik 'm beschouwen als een "trainingswedstrijd". Ik heb m'n zinnen gezet op de DCD loop op 10 mei. Dan hoop ik weer in m'n goede doen te zijn. 't Zou gaaf zijn om dan weer op de 10 km een 37-er (of zelfs net als vorig jaar een 36-er?) te kunnen lopen. Maar dan wel via de weg der geleidelijkheid. De focus ligt dus op het lopen van een (goede) 10 km. M'n doel is om op die specifieke afstand weer in m'n oude doen te geraken.

Even dromen:
de afgelopen Twiskemolenloop was onder de 42', tijdens de volgende Twiskemolenloop kan ik wellicht weer onder de 40' duiken. Dan is er 2 weken later de Spaarnwoudeloop: tijd voor weer een 39-er? En op 21 april is er gelegenheid om een 38-er op de 10 km te lopen, in Krommenie. (Op die dag is trouwens ook de Lionsheuvelloop. Ook leuk, maar deze loop is 15 km.) 
Ach, ik heb het allemaal dus al geregeld. Ik hoef slechts de 10 km's te gaan lopen, haha!
Vanavond eerst maar even een rondje gelopen. Omdat ik gisteren niet had gefietst, had ik vandaag behoefte om "even naar buiten te gaan". 'n Kort en rustig rondje, omdat ik morgen weer op de baan ga trainen. In de grafiek is een flinke hartslagpiek te zien. Deze klopt niet: de meter was wat van slag, denk ik. De hartslag is niet boven de 130 geweest. Maar goed, het was wel even lekker. Ontspannen gelopen, met aandacht voor de ademhaling, de houding van de armen en de core.

De behoefte om even te gaan lopen nam, bij en na het zien van de prachtige schaatsbeelden van vandaag, alleen maar toe. Michel Mulder (1), Jan Smeekens (2) en Ronald Mulder (3) hebben een unieke prestatie geleverd tijdens de 500m schaatsen op de Olympische Spelen in Sochi!

Onze schaatshelden: vlnr Smeekens, M.Mulder, R.Mulder!


2 opmerkingen:

  1. mooie doelen en mooie opbouw.. ik doe het je niet na.... Eerst maar eens sub45 :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Menno, jij hebt een ander heel mooi doel: de afstand der afstanden! :-)

      Verwijderen