Pagina's

dinsdag 15 augustus 2017

Ga toch fietsen!

Het is zo'n dag in de zomervakantie die wat weer betreft niet zo mooi is. Bewolkt en zelfs af en toe wat regen. Dat zijn ideale dagen om in een boek te lezen.
Gisteren ben ik naar de bibliotheek gegaan en kwam onder anderen met het boek "Ga toch fietsen!" van thomasbraun thuis. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een heel leuk boek vind. Leest ook lekker weg.

Ga toch fietsen!
De metamorfose van een dikke veertiger.
Journalist Thomas Braun is net als zoveel generatiegenoten ten prooi gevallen aan een leven vol sigaretten, bier, vet vlees en de afstandsbediening. Hij besluit van de ene op de andere dag dat het maar eens over moet zijn met zijn onverschillige levenshouding. Hij stopt met roken, drinkt nog slechts af en toe een glaasje wijn, eet verantwoord en zit wekelijks zo’n twaalf uur op een racefiets. Het doel: de hoogste en steilste bergen van Europa beklimmen.
Ga toch fietsen! is een hilarisch relaas vol zelfspot over verslavingen, angsten, relatieproblemen en hoe hard fietsen een antwoord op alles lijkt te zijn. Een inspirerend boek voor hen die de veertig zijn gepasseerd en ook een uitweg zoeken in hun eigen, vastgelopen leven.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 29 maart 2018:
Inmiddels heb ik ook "Blijven genieten!" van Thomas gelezen. Een leuk vervolg op "Ga toch fietsen!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten