Pagina's

zondag 20 oktober 2013

Cyclo, ergo sum

Vanmorgen zó lekker gefietst. Het ging echt weer (bijna) ouderwets. Dat zorgt ervoor dat m'n niet-kunnen-lopen status lang niet meer zo vervelend is!
Cyclo, ergo sum.

Ik had met Marco, evenals de vorige weken, om 8.00 afgesproken bij de Patatoloog in Heemskerk. Bij de ingang van de duinen aldaar. We fietsten met de "groep Robin" mee, in totaal met z'n zessen. Eén van de mannen wist een strak tempo te hanteren. Hij reed eigenlijk vanaf minuut één tot aan de laatste tellen op kop en wenste deze positie niet af te staan. De anderen, inclusief mijn persoontje, wilden en/of konden niet overnemen. Wel kon ik goed volgen, heel gemakkelijk zelfs.
Ik kwam thuis na 2,5 uur fietsen. En in die tijd heb ik 62 km's weggetrapt. dat betekent een gemiddelde van 24,5 km per uur. Een hoger gemiddelde dan tijdens de vorige ritten. Dankzij 'onze' kopman. Wel moet ik erbij vermelden dat het parcours van vandaag minder zwaar was: minder hellinkjes maar meer single tracks. Hoe dan ook: ik heb weer kunnen genieten van een mooie sportochtend!

En dat, terwijl ik voor vandaag toch hééél andere plannen had! Vandaag was namelijk dé marathondag. Na het fietsen heb ik op tv gekeken naar de marathon van Amsterdam en ik kon er van genieten, zonder het gevoel "had ik maar ..."
M'n trainingsmaatjes bij Dem, Marco S. en Erik liepen 'm wel. Marco heeft het goed gedaan, voor Erik verliep de marathon niet volgens plan. Zie erikrunning.blogspot. Hopelijk zie ik ze spoedig weer op de baan, kunnen we 'ns kijken welke doelen we kunnen stellen. Ik begreep van Erik dat hij zich vanaf nu meer wil toeleggen op de kortere afstanden (van 3 km t/m 21 km) en dat spreekt mij ook wel aan. Aan marathonnen hoef ik voorlopig toch niet te denken.

Morgen heb ik weer fysiotherapie. Ben benieuwd wanneer ik überhaupt weer aan hardlopen toekom. Er spelen 2 dingen:
1) Lange termijn: de insteek van Menno.
2) Korte termijn: wanneer kan ik weer lopen? Ik wil wel weer wat succeservaringen kunnen boeken.
Aan m'n huiswerk heb ik overigens niet heel goed gewerkt. Ik had 4 oefeningen mee gekregen: voor bekken, heupen, benen en buik. Ik heb er wel wat aan gedaan, hoor, maar minder dan ik voornemens was. Drukke week, verjaardag, andere excuses, je kent 't wel, hè ...
Maar ... komende week heb ik vakantie: dan geldt uiteraard niet één excuus! Johan zal aan de bak moeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten