Pagina's

zondag 3 november 2013

week 44

"Cross training activities mean "alternative exercise" to running. Your goal is to find exercises that give you a good feeling of exertion, but do not fatigue the workhorses of running: calf muscles, achilles tendon and feet." (Jeff Galloway)
En zo is het maar net, wat mijn "hardloopwerkpaardjes" betreft!

dinsdag

Reactie Erik op m'n blogpost Garage:
"Wauw, ik krijg zin om te fietsen! Hitbiken of bikehitten, of Hit the Tacx Jo."
Vanavond ging ik 'dus' Hitbiken (een nieuw woord!), op de Tacx: 12 x 60 sec (p = 120 sec).
Oftewel: 12 versnellingen van een minuut met telkens 2 minuten relatieve rust.
In de garage, met campinglampen aan!
Het vervelendste stuk vind ik eigenlijk het inrijden. Die 10 minuten duren het langst. De versnellingen vind ik héérlijk om te doen. Na 8x begon het echt zwaar te worden. En dus probeerde ik het de 11e en 12e x juist 90 ipv 60 seconden vol te houden. Pfff ...
Om met The Beatles te zingen: "Cause I'm the Ta(c)xman. Yeh, I'm the Ta(c)xman!"
'k Ben zo blij dat ik het weer kan vinden in het fietsen. Ik 'moet' me ergens in vast kunnen bijten en m'n energie kwijt kunnen. En dan is zo'n uurtje in de garage ook nog eens geen tijdrovende klus.
De opbrengst van vanavond: ongeveer 28 km in 56' op de Tacx.

woensdag
Een rustig, kort rondje op de mtb op de weg gereden. Een soort 'uitfietsen'. Omdat het zulk mooi weer was. Nog net de ondergaande zon in de polder kunnen bewonderen. Ik rijd buiten eigenlijk nooit minder dan 1.30.00 (en dus 35-45 km), maar vandaag kon er nog nét 3 kwartier voor het eten getrapt worden. Normaliter loop ik op die manier weleens een rondje hard.
De opbrengst van vandaag: 19 km in 43'.

donderdag
Fietsen op de racefiets op de Tacx: ongeveer 26 km in 52'. Zie: dromen-hopen.

vrijdag
Fysiotherapie. Jeetje, wat deed het weer zeer, zeg, die naalden (trigger point behandeling)!

zaterdag
Rustdag. En dat was, na de behandeling van gisteren wel nodig ook! Vandaag de kuit nog steeds gevoeld, maar véél minder als gisteren. Zoals gepland, zeg maar. En dus kan ik morgenochtend 'gewoon' m'n rondje fietsen. En dat is maar goed ook, want tussen 6.00 en 12.00 uur wordt het mooi, zelfs zonnig, weer. En laten wij nu net van 8.00 tot 11.00 ons rondje trappen!

zondag
Bosrondje op de mtb. Met Marco en Toon om 8.00 uur vanaf de Patatoloog. Bijna 53 km in 2.20.00, wat een gemiddelde van 22,5 km per uur betekende. Ik heb m'n kuit wel wat gevoeld, maar een dag rust na de mishandeling ... ehh ... behandeling van Menno was wel voldoende.
Ik reed niet zo super en gemakkelijk als de vorige keren. Dat kwam niet alleen door m'n kuit, maar ook doordat ik niet goed had geslapen. De buren waren tot ruim 2.30 uur aan het feesten. Ik probeerde met m'n mp3 speler op m'n hoofd in slaap te vallen, maar zelfs dan was de harde muziek vanuit het huis naast ons hoorbaar.
Toch kon ik vanmorgen wel lekker tempo rijden, waardoor Toon het niet kon laten om te zeggen dat hij mijn buren gaat vragen of ze volgende week niet tot 4.00 uur kunnen doorgaan met feesten!
Hoe dan ook, het fietsen in de duinen was weer mijn feestje! Het was goed te merken dat dat niet alleen voor mij geldt, want het was heel druk in het bos met sporters: hardlopers, fietsers, wandelaars. En met Hooglanders. Het leek vandaag wel alsof ze allemaal op onze route waren! Eén schrok van Marco en begon bokkensprongen te maken. Nou, dáár schrok ik vervolgens weer van! Ach, het hoort er allemaal bij. Mijn gevoel nu? Volgende week wéér een bosrondje maken!!

Weekopbrengst week 44
- fietsen: 125,5 km in 4x (31,4 km p.x)

En zo heb ik zowaar in 1 week 4x gefietst. Weliswaar gemiddeld per keer niet veel km's gereden, maar toch. De komende week ga ik ook weer een 3 à 4x fietsen en daarna zien we, wat hardlopen betreft, verder. Ik bekijk 't voorlopig van week tot week!


Ik heb ze allemaal ingehaald, hoor!

3 opmerkingen:

  1. Met de cardio zit het wel goed Johan, als je weer gaat lopen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat denk ik ook wel. Dat maakt een "comeback" wat minder lastig, toch?!!?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk hoor om te lezen dat je je energie zo ook kwijt kan....

    BeantwoordenVerwijderen