Pagina's

zondag 5 februari 2017

2017 week 05: hamstring gereset

vooraf
Deze week wordt een rustig hardloopweekje. ten eerste omdat de hamstring iets anders dan rustig rennen niet toelaat en ten tweede omdat José en ik deze week met Robin op scholenbezoek gaan. Kleine meisjes worden groot: komend schooljaar zit ze op het VO!

maandag fysio
Vandaag had ik weer een afspraak bij Sanne. In tegenstelling tot vorige week, koos Sanne nu toch weer voor een behandeling met naalden. De hamstring gaf meer reactie dan tijdens de keren ervoor. Ook hebben we voor deze week een extra afspraak gemaakt, omdat het zowel mij als Sanne niet zint dat de hamstring een terugvalletje had.
Hoe zit het nu met lopen? Deze week rustige duurloopjes, opbouwend van 30' tot 60' met aan het einde van de week een voorzichtige intervaltraining.
Wat dat betreft komt het wel goed uit dat we juist in deze week informatieavonden hebben op de 2 middelbare scholen waar we met Robin uit gaan kiezen.
En wanneer zou ik weer aan wedstrijden kunnen deelnemen? ? Niet eerder dan na een volledige trainingsweek. Komende week hoop ik weer met trainen te kunnen beginnen. Dat betekent dat de week dáárna pas een eerste volledige trainingsweek kan worden. En net daartussenin zit de 10 km van Schoor. Daar kan ik bij deze dus een streep doorhalen.
De groeten met "Groet uit Schoorl"!

dinsdag: kort en rustig duurloopje
Middelbare school bezoek nummer 2, vanavond. Ik had vanavond dus sowieso niet kunnen trainen met de groep. Vanmiddag iets eerder vanuit m'n werk naar huis gegaan, zodat ik nog even een rondje in de buurt kon lopen. Kane besloot om mee te gaan op de fiets. Gezellig! Hij ontpopte zich meteen tot fotograaf! Maar ... alsof ik niet wist dat ik niet snel ging, zei Kane onderweg tegen me: "Voor mij gaan we wel een beetje sloom!"
https://connect.garmin.com/modern/activity/1551552243

woensdag: duurloopje
Vanavond toch nog even een rondje gerend. En dat ging prima! Ik liep 9 km in 41'. Niet zo "sloom" als gisteren dus, haha! Maar Kane was er vandaag niet bij om dát te bevestigen. Goed, belangrijker is dat ik niet één keer de hamstring heb gevoeld. Echt weer schaal 0:10! Dus ... kom maar weer op met die opbouw!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1553469182

donderdag: duurloopje
Volgens Sanne is het met die naalden een kwestie van de boel "resetten". Nou ... die hamstring is gereset, hoor! Voel er echt he-le-maal niets meer van! Ook vanavond tijdens m'n heen-en-weertje Wijk aan Zee niet. 'n Beetje jammer dat m'n linker kuit nu wat opspeelde: hij verkrampte wat. Het zette gelukkig niet helemaal door. Ik kon m'n rondje "gewoon" uitlopen. Zal wel een kwestie van oorzaak-gevolg mbt die hamstring zijn. Nou ja, morgen mag ik weer naar Sanne. En morgen dan ook maar even een rustdag wat rennen betreft.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1555000016

vrijdag: fysio
Vandaag weer bij Sanne langs geweest. Zij was net als ik dik tevreden over de hamstring. De aandacht ging nu meer naar de kuiten. Deze zijn nu hopelijk óók gereset. Vooral de linker kuit reageerde nogal op de naalden die Sanne gebruikte.
Vanavond kwam de rustdag prima uit. Met Robin naar de open avond van haar nieuwe school geweest: mijn oude middelbare school. Zo leuk!

zaterdag: extra rustdag
Vanmorgen moest Kane weer voetballen. En zoals zo vaak, hadden we geen scheidsrechter. Soms fluit dan een andere vader, soms fluit ik dan zelf. Vandaag floot ik weer eens. En ik ben dan zo'n meelopende scheidsrechter, zodat ik hopelijk alles goed van dichtbij kan zien. Kane z'n team won met 9-2 en met mij ging het ook goed. Wel voelde ik door het meelopen, dat mijn kuit nog niet helemaal 100% hersteld was. Daarom besloot ik om 's middags niet nog een rondje te gaan hardlopen.

Penalty's na afloop van de wedstrijd: Kane schoot 'm goed binnen.
zondag: duurloopje
Ik was natuurlijk benieuwd of het rennen weer probleemloos zou gaan. Nou ... niet dus. Met José en Kane ging ik in Wijk aan Zee op het strand met de hond wandelen. Ik liep vanuit Wijk aan Zee relaxed en ontspannen door de duinen terug naar huis. Ook wat tempo betreft. De benen voelden wat stram aan, maar verder was alles oké. Het stramme gevoel trok er binnen 2 km zelfs uit. Maar na 7 km voelde ik plots toch de kramp weer in de linkerkuit trekken. Ik keek het nog even aan, maar 2 km later stopte ik en wandelde ik de laatste 3 km naar huis. Grrrrrr.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1559124159

weekoverzicht
De hamstring voelt weer 100% oké aan. Om met Sanne te spreken: "hij is weer gereset!" Wel even jammer van die kuit, maar ja ... Wie weet kan die volgende week gereset worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten