Pagina's

zondag 24 juni 2018

2018 week 25: #marquetteloop

vooraf
Zondag is de Marquetteloop. Met oa de mannen van #project2uur59 loop ik daar de 7 km.

maandag 18/6: duurloopje rust
Een duurloopje wilde ik wel doen, maar ik kwam vermoeid uit school en had geen zin meer. Rust dus.

dinsdag 19/6: duurloopje rust
Vandaag waren we met school op schoolreisje naar Drievliet. Een leuke dag voor de kinderen. Maar ... na dit schoolreisje was de energie weer op. Opnieuw een sportrustdag dus.

woensdag 20/6: ronde op de racefiets
Heerlijk weer een vrije woensdag, dus lekker fietsen. Ik was van plan om 's ochtends te gaan fietsen, maar lag nog lekker in m'n bed. Heb om 10.30u wel even een stukje gerend. Ter compensatie van gisteren en eergisteren. Maar vooral omdat ik er zin in had.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2790563667
's Avonds heb ik nog een mooi ritje gefietst met Marcel en Co. Een dubbelslag dus, na vanmorgen al te hebben gelopen. En weer viel het me op hoe lekker m'n nieuwe karretje rijdt. Elke trap is raak. Op de Koga moest ik er relatief veel meer voor werken, op de lichtere Stevens gaat het allemaal wat soepeler.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2791954307

donderdag 21/6: duurloopje
Laatste stukje rennen voor zondag. Was even een lekker stukje. Klaar voor zondag! Nu even 2 dagen niet rennen, alleen nog maar fietsen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2794360881

vrijdag 22/6: ronde op de racefiets rust
Kane trainde van 17.00u tot 18.00u. Kon ik mooi op de fiets springen. Maar ik kwam niet fit uit school. Net als maandag en dinsdag. Woensdag en donderdag had ik een opleving, maar na een drukke dag op school bleek toch dat m'n energievoorraad iets beperkter was dan ik dacht. Avondje rust dus. Met een druk weekeinde voor de boeg, niet erg.

zaterdag 23/6: ronde op de racefiets
Wat een heerlijke ronde hebben we vanmorgen gefietst. Daar zag het bij het opstaan nog niet naar uit: ik was wat misselijk en had wat hoofdpijn. Met Marco, Mark, Marcel en Sjoerd naar Petten op en neer. De hoofdpijn en misselijkheid verdwenen naar de achtergrond. En ik kon me zelfs prima uitleven op kop. Heen kop over kop met 5, terug waren het vooral Mark en ik met af en toe Marcel. Ruim 100 km met 32,5 km/u gemiddeld.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2797625333

zondag 24/6: Marquetteloop


Vanmorgen verzamelden we om 11.00u in de sporthal van Heemskerk, om om 11.45u te startten tijdens de 7 km van de Marquetteloop. En weer was ik met misselijkheid en hoofdpijn wakker geworden. Ik hield me maar aan gisteren vast, toen kwam het ook goed. En het kwam goed. Ik liep voor team Quan/Bronder. Met Jacco, Dave, Frank, Martin en Jessie Geel. In team 2 zaten Bazz, Rowdy, Sanne, de man van Sanne, Jeroen en Joop. Een hoog Project2uur59 gehalte dus. Ik werd derde in 25'55". Wat 3'41"/km betekende. Ik wilde uitgaan van 4'00"/km (en een eindtijd van 28 minuten), maar het ging gemakkelijker dan ik dacht. In het startvlak zei Martin nog: "de eerste kilometer gaat altijd sneller." Klopt, deze ging in 3'41', ipv de beoogde 4'00". En eigenlijk was ik meteen wel benieuwd hoe lang ik dat kon volhouden, omdat het vrij gemakkelijk ging. Nou ... de gehele race dus. En nadat ik ongeveer op plek 10 liep na de eerste 2 kilometers, begon ik mensen in te halen om te eindigen op de 3e plek. Niet verwacht, wat het extra leuk maakt! Ons team werd eerste van de teams en team 2 werd derde van de in totaal 15 teams. Bovendien werden Jessie en Sanne eerste en tweede bij de dames en dus hadden wij wel wat te vieren! Na afloop hebben we daarom heerlijk nagezeten tijdens de derde helft, met een paar flinke potten bier! Gezellig, hoor!
https://connect.garmin.com/modern/activity/2800452914

weekoverzicht
Een week waarin ik niet superfit was, prachtig afgesloten. Op zaterdag met een heerlijke fietsrit en op zondag met een prima Marquetteloop!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten