Pagina's

dinsdag 24 juni 2014

'n Mooie test

Deze week geldt als een relatieve fiets-rustweek. Om de 1000 km in juni te volbrengen, heb ik nog maar 122 km nodig. En dat ga ik in 2 fietsbeurten doen: donderdag en zondag. Dat zorgt ervoor dat ik deze week wat meer ruimte heb om te lopen: vandaag en vrijdag.
Voor vanavond had ik bedacht om weer eens wat langer te lopen. De achillespees houdt zich heel goed. Dat komt deels doordat ik nog geen versnellingen in m'n looptochten opneem. Laat de beentjes eerst maar weer wennen aan het lopen op zich.
Net als afgelopen zaterdag kwam ik vrij snel in een redelijk ritme van (ruim) 13,5 km per uur. En dat wist ik met soepel lopen vol te houden. Dat tempo las ik pas achteraf op m'n klokje: ik wilde tijdens het lopen expres niet kijken. Ik wilde "gewoon" lekker lopen. Toen ik weer bijna thuis was, keek ik wel even en zag dat ik er bijna 10 km op had zitten. Zóóó, dat had ik niet verwacht. Nou, dan maak ik de 10 km maar vol ook, hè! En zo liep ik weer eens een 10 km: in 43'40". Niet gek. Zo bekeken, is dit loopje een aardige test geweest en denk ik dat ik er helemaal niet zo slecht voor sta. Ik heb er echt goed aan gedaan om de tijd te nemen en me even helemaal op het fietsen te storten.

6 opmerkingen:

  1. Lekker Johan. Tot "snel" dan maar ..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat goed! 10 km in 43" is al een behoorlijk tempo...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel, mannen.
    Maar Jeroen, dat "tot snel" zal nog even op zich laten wachten, hoor. Voorlopig voelt het goed om voor mezelf te trainen, zonder tempowisselingen. Na de zomervakantie wil ik pas weer aansluiten op de baan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ah, maar dat is al weer (relatief) snel ;-). Dus tot snel...

      Verwijderen
    2. Oké, oké, oké ... tot snel dan!!

      Verwijderen