Pagina's

dinsdag 14 oktober 2014

duur

Met de Najaarsloop heb ik zondag een periode afgesloten. Na de zomervakantie een pr op de 7,5 km, een pr op de 5km en een prima 10 km gelopen.

Nu volgt een periode met als doel het duurvermogen op te krikken. Snelheid is even niet relevant, een snelle wedstrijd is ook geen doel. Conditioneel sterker worden, dáár gaat het de komende maanden om.
Helemaal geen wedstrijden meer in 2014? Nou, ik had nog 2x een Twiskemolenloop gepland. Die kan ik best gaan lopen, maar niet met een 36-er, 37-er of 38-er als doel. Een 39-er of 40-er is ook goed.

Vanavond mee begonnen. Met Erik en Tristan 8*1000m gelopen met telkens 200m rust. Jeroen liep ook mee, maar na 5x was het voor hem genoeg, omdat hij zondag DE marathon loopt.
De 1000-tjes liepen we in 3'52" t/m 3'48" (3'50" gemiddeld). Iets langzamer dan de 3'40" à 3'45" van de afgelopen 3 maanden. Ook wel logisch, zo vlak na afgelopen zondag. Ik was allang blij dat het überhaupt ging met die malle pees van mij. Erik sleurde mooi constant op kop, ik had er iets meer moeite mee als normaal gesproken. Tijdens het laatste 1000-tje zette nog Tristan flink aan. Hij is duidelijk (net als Jeroen) al prima in marathonvorm. Alleen moet Tristan nog even (2 weken) geduld hebben. Erik en ik kwamen niet in de verleiding om mee te gaan.

Het lijkt er toch echt wel op dat het wat gereserveerde rondjes lopen op de baan goed uitpakt.


2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je 40e verjaardag Johan! Maar oppassen hè, dat is een hele sterke categorie, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, Erik!
    Ikke past op de hele sterke categorie past op mij past op de sterke categorie past op mij de categorie op mij ...
    Ik ga m'n best doen om de 40+ waard te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen