Pagina's

woensdag 10 juni 2015

Over lopen in de duinen, BBQ en Marquetteloop

Vandaag was/is m'n 2 na laatste vrije woensdag (vanaf het komende schooljaar ga ik weer naar 5 dagen per week werken). En dus kon er vanmorgen gesport worden. Ik was niet geheel fit: wat buik- en hoofdpijnklachten en dus besloot ik om te gaat rennen ipv fietsen. Dat kan hè, als niets 'moet'!
Vanwaar deze keuze? Fietsen is (voor mij) een grotere inspanning. En lopen doe ik in een uur en fietsen nooit binnen 2 uur. Vandaar.

Met de auto naar de Oudendijk en rennen maar. Eenmaal aan het rennen, dreunde het bij elke stap in m'n hoofd. Maar ... het werd geleidelijk minder en na een minuut of 20 was het zelfs verdwenen. Ik liep rustig (ca 12 km/u). Een dl 1 tempo dus, precies dat wat de fysio mij afraadde, dat dan weer wel. En de paden waren droog, stoffig en ongelijk: precies dat wat de fysio mij afraadde. Hmmm ... Het enige voordeel van de bospaden is dat ze zachter zijn.

Ironisch eigenlijk. Voor m'n knie is een dl 2 tempo (13 à 14 km/u) op een vlakke ondergrond het beste, maar dan krijg ik vaak te horen dit ik te hard ga. Dan ben ik eigenwijs ...
En bij het tempo dat daadwerkelijk niet goed voor de knie is (het langzamere tempo), krijg ik de complimenten. Nou ja, als ik zelf maar tevreden ben met hoe het gaat. En dat ben ik!

Toen m'n hoofd wat gekalmeerd was, ging het met het lopen steeds lekkerder. En dan krijg je zin in BBQ, natuurlijk. Nou, eh ... nee, niet echt. Maar ik had even een bruggetje nodig naar het volgende:

Tijdens het lopen moest ik aan m'n Dem-hardloopmaten denken. Zij hebben een BBQ georganiseerd op 16 augustus en hebben mij ook uitgenodigd. Ze zijn me niet vergeten en dat is leuk. Het bracht me meteen op het volgende idee: meedoen aan de Marquetteloop op 28 juni. Gewoon, voor de fun. Om "iedereen" weer eens te zien. Maar die Marquetteloop is toch een halve marathon? Ja, maar je kunt ook 14 km of 7 km lopen. En ik denk erover om de 7 km te gaan lopen. Zonder voor een tijd te gaan. Moet kunnen.

M'n favo rondje in de duinen van vanmorgen:
https://www.strava.com/activities/322396728

Geen opmerkingen:

Een reactie posten