Pagina's

zondag 27 november 2016

2016 week 47: uitstel

Vooraf
Een nieuwe week. Na een kwakkelweekeinde, voel ik me weer wat fitter worden. Hopelijk betekent dit dat ik er weer een lekkere (loop)week van kan maken. In ieder geval wil ik dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag rennen. Liefst met nog een loopmoment erbij.

maandag
De run van vanavond voelde aan als een eerste stap. Een eerste stap richting het voorjaar, richting de Stevensloop. Dat wilde ik ook graag, en dus zei ik vanavond tegen mezelf: "Kom van die bank af!" Dus kleedde ik me om 20:00u om, wachtte tot José na haar avonddienst en kon ik om 20:45u de deur uit. Voor een retourtje Wijk aan Zee. Na de afgelopen kwakkeldagen, ging het lopen vanavond opvallend soepel. Kuiten, knieën, achillespezen werkten lekker mee. Buik en hoofd (in tegenstelling tot de afgelopen dagen) ook. Ook voelde ik me totaal niet slap. De rust heeft me goed gedaan. Ik liep ruim 10 km in iets minder dan 48 minuten (een tijd waarin Frank Janssen afgelopen zaterdag 12 km afraffelde). Met recht een herstelrondje.
Toeval of niet: het weer was ook veel minder onstuimig dan de afgelopen dagen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1456201293

dinsdag 10*600m (p=200m)
Vanavond stond 10*600m met p=200m op het programma.
Volgens het schema op speed-limit mochten de 600-tjes in 2'09" gemiddeld per keer gaan.
Frank, Dave, Jacco en ik wisten ons hier goed aan te houden. Met ons liepen Ralph en Gijs mee. Ralph gaf met het meelopen met ons eigenlijk een perfect voorbeeld. Hij is 'by far' de snelste van ons allemaal en toch bleef hij bij ons lopen. Wat straalde hij hiermee uit? Het hoeft niet (altijd) hard te gaan!
De tijden waren: 2.11 - 2.12 - 2.13 - 2.11 - 2.13 - 2.14 - 2.11 - 2.10 - 2.08 - 2.09. Wat 2'11" gemiddeld betekende. Wel wat schommelend (als in niet zo constant) maar mooi! Ik moet zeggen dat deze wat minder snelle training me na de afgelopen dagen prima uitkwam. En zo heb ik na de eerste 2 dagen in week 47 al evenveel gelopen als in week 46. Het gaat weer de goede kant op.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1457282666

woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: niet fit
Net als in vorige week was ik een aantal dagen niet fit. Waarschijnlijk toch last gehad van een virus.

zondag: dl
Eindelijk weer gelopen. Evenals de afgelopen dagen voelde ik me vanmorgen beroerd. Daarom niet met Jeroen en Frank gelopen.
Maar in tegenstelling tot de afgelopen dagen trok het in de loop van de dag weg. En dus waagde ik het erop om 's avonds toch even de schoenen aan te trekken. Het lopen ging zowaar nog lekker ook!

weekoverzicht
Kwakkel, kwakkel, kwakkel, haha! Nou ja, de goede bedoelingen van trainen richting de wedstrijden in het voorjaar maar even met een week uitgesteld. So be it.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten