Pagina's

zondag 11 februari 2018

2018 week 06: #record

vooraf
Deze week gaat het record van oktober/november 2015 er aan. Dat zal maandag al het geval zijn. Ben benieuwd hoe 'scherp' deze reeks komt te staan.

maandag: duurloopje
Het "recordloopje": nummer 37 vandaag. Even een prima rondje door de tuinderijen. Het was -1 graden Celsius: lekker koud. En het lopen ging uitstekend. Vanaf start tot finish helemaal niets van de knie gevoeld.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2480400285

dinsdag: 12*200m (p=200m) 10*2½' (p=1½') + 1*1000m
Ik was van plan om net als vorige week een serie soepele 200-tjes te doen. Onderweg kwam ik Martin van Noort tegen. Hij vertelde dat hij met zijn groep 10*2½' (p=1½') + 1*1000m ging doen en ik bedacht dat ik dat wel leuk zou vinden. En dus liep ik met zijn groep mee. De intervalminuutjes gingen allemaal heel relaxt en de 1000m kon ik soepel in 3'45" lopen. En zo werd nr.38 een loopje met aardig wat kilometers: 14 om precies te zijn. Het was -1 graden Celsius en daarmee nog wat kouder dan gisteren. En net als gisteren was het kraakhelder en dan is lopen met dit weer heerlijk om te doen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2482372213

woensdag: rondje op de mtb
Vandaag hadden we een studiedag op school. Dat betekende dat de kinderen vrij waren en wij (de leerkrachten) andere dingen konden doen. Het was een vrij drukke dag met nogal wat nieuwe zaken. Des te prettiger was het om na afloop een rondje te fietsen. Het was heerlijk helder winterweer. Ideaal voor een kort rondje op de mtb. Nr.39: even met m'n kop in de wind!
https://connect.garmin.com/modern/activity/2483956281

donderdag: 10*400m (p=200m) duurloopje
Nr.40. Om 20.30 was ik klaar met al m'n dingen: school/werk, eten, Kane halen van trainen, Franse woordjes oefenen met Robin, ... Ik was eigenlijk wel wat "klaar" met de dag. En toch kleedde ik me om, om even een rondje te rennen. De benen waren wat stram (oa de kuiten) en het lopen ging wat stroef. Wellicht heeft dat wat te maken met de 14 km van eergisteren: dat was voor mijn doen in het afgelopen jaar een beste afstand. Toch ging het rondje van vanavond niet verkeerd, hoor.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2486284692

vrijdag: Tacx
Nr.41. Tacx 80' (25' weerstand). Heerlijk getrapt in de garage. Pas na 40 minuten startte ik met weerstand. Na een kleine 20 minuten met weerstand, begon ik echt moe te worden. Ik moest denken aan de tekst op bijgevoegde plaatje van Muhammed Ali: "I start counting when it starts hurting," en ik besloot om juist nu de weerstand op te voeren. En daarna nog eens en nog eens. Na 25 minuten met weerstand was ik écht klaar! Nog even wat uitrijden en ik stapte moe en voldaan van de fiets. Ik had écht getraind, vond ik zelf!

zaterdag: offroad duurloopje
Nr.42. Heerlijk offroad rondje in de duinen met Dave gelopen. Soepel en ontspannen. Zowel afstand (10km) als tempo (4'30"/km) vond ik ideaal. Bij een tempo van 4'30" kun je lekker blijven kletsen en is toch ook lekker vlot. Dit vind ik de leukste loopjes. Het scheelde natuurlijk ook heel veel dat het niet zo koud was, dat er weinig wind was en dat het zelfs zonnig was.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2489505366

zondag: rondje op de mtb
Nr.43. Even lekker rossen door de bossen met Marco en Mark. Net als vorige week. Al een tijdje vind ik dit de leukste sportbeurt van de week. Zeker in de wintertijd (nov, dec, jan, feb, mrt). Komt onder anderen doordat Marco en ik behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Dit geldt ook voor ons materiaal: we hebben fietsen van een vergelijkbaar kaliber. En nu met Mark erbij hebben we er nog een gelijkwaardige fietser bij. Leuk! Vanmorgen was het een minder gemakkelijk rondje dan vorige week: ik had wat volle benen en wist het er niet uit te trappen. Soms merk ik bij het begin van een fietstocht dat ik de dag ervoor ook al wat heb gedaan, maar na 20 à 30 minuten trekt dat dan wel weg. Vandaag dus niet. En dat was de schuld van Marco, die als een malle op kop begon te rijden. Alsof we de trein moesten halen, haha. En eigenlijk is hij ruim 2,5 uur lang niet veel van kop af geweest. Wat ook een rol speelde, was het weer. Vorige week was het mooi weer met nauwelijks wind. Vandaag stond er echt een flinke wind.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2491197288

weekoverzicht
En weer is het me gelukt om elke dag "in beweging te komen". En daarom staat de teller al op 43x. Nog zo'n week en ik sta op 50. Een mooi getal wel. Vorige week kwam ik tot 40 km hardlopen, in 5x. Nu haalde ik die 40 km weer, maar dan in 4x. Wat ik heel mooi vond. Hopelijk kan ik dat in de komende 4 à 6 weken uitbouwen tot 50 km.
#dailybikeorrunactivity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten