Pagina's

woensdag 11 april 2018

#Marquetteloop'18

Vandaag popte een berichtje op in de Project2uur59-groepsapp.
"Allen,
Sanne, Martin en ik hebben het idee opgevat op 3 businessteams in te schrijven voor de 7 km tijdens de komende Marquetteloop (24 juni). 
(...)
Groet Jacco"

Ik werd meteen enthousiast. En niet alleen ik, de gehele dag regende het reacties van de groepsleden: van de roze shirts die wel wel/niet aan moeten trekken t/m wie in de knappe, snelle of gezellige groep moeten. Of dat Dave als Feijenoord-fan een Ajax-shirt aan zou moeten.
Ik zit flink in een fiets-flow, maar de passie voor hardlopen is niet verdwenen, hè! Ik had de 7 km van de Marquetteloop zelfs al met potlood in m'n agenda gezet: 7 km op een lekker tempo red ik nog wel. Wellicht niet meer zo vlot als weleer, maar dat is niet erg. De sfeer, de spanning en het samen zijn met de mannen van Project2uur59, aangevuld met Sanne, trekt als een magneet aan me.
Ik ga er niet voor trainen: ik blijf gewoon doorgaan met 3 (à 4x) fietsen en (3 à) 4x rennen in de week. Zeker zolang de rechter knie en linker achillespees niet helemaal 100% aanvoelen. Het rennen gaat in combinatie met het fietsen prima. Maar het zou dom zijn te denken dat ik wat lopen betreft opeens veel méér aan zou kunnen dan 4x een lekker duurloopje van zo'n 40 minuten per week. Wat goed werkt is het variëren in tempo. Ik loop de duurloopjes probleemloos in tempo's van 4'05"/km tot 4'55"/km. Wel hoop ik om af en toe eens een duurloopje te kunnen vervangen door een tempoloop. Maar pas wanneer vooral de achillespees 100% is.

Na de Marquetteloop zou het mooi zijn als ik in deze lijn door kan gaan (3x fietsen, 4x 'n duurloopje) om dan in augustus en september met de Warming Up lopen in Assendelft mee te kunnen doen: op 4 woensdagen een 7,5 km wedstrijdje lopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten