Pagina's

zondag 1 april 2018

2018 week 13: #100kmrit

vooraf
Het rustige hardloopweekje, heeft ervoor gezorgd dat knie en achillespees beter aanvoelen. Ook komende week zal wat mij betreft meer een fiets- dan een loopweek zijn.

maandag: duurloopje
Gedurende de afgelopen weken raakte ik steeds meer gewend aan het vroege opstaan. Meerdere malen werd ik zelfs wakker nog vóór de wekker (om 6.00u) afging. Maar vanmorgen niet. Vergeleken met een paar dagen terug was het geen 6.00u, maar 5.00u, doordat de klok een uur vooruit is gegaan. Gevoelsmatig ben ik vanmorgen om 5.00u opgestaan. En dat kostte me moeite. Ik had het gevoel alsof ik last van een jetlag had.
Toch had ik vanavond wel weer even zin om naar buiten te gaan. Het was heerlijk sportweer! Even een kort rondje rennen in de buurt met Kane mee op de fiets: gezellig. Langs de manege: even "hoi" zeggen tegen José en weer verder.
En 's avonds lekker voetbal kijken op TV: Portugal - Nederland - Engeland. Na het teleurstellende debuut voor bondscoach Ronald Koeman van afgelopen vrijdag, was het vandaag stukken beter: 0-3.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2581016100

dinsdag: rondje op de mtb
Uit school even een stukje fietsen: dat blijft toch wel errug lekker om te doen, hoor. Het fietsen ging niet eens super. Geen probleem, gewoon aan toegeven door het tempo iets naar beneden bij te stellen. Het regende licht, wat motregen. Maar zo weinig, dat ik er geen last van had. José haalde Kane op bij Dem, zodat ik niet per se om 18.30u bij Dem hoefde te zijn. Ik hoefde me dus niet te haasten, haha. Nu was ik om 18.45u thuis en zat ik een kwartier later gedoucht beneden toen Kane en José thuiskwamen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2582926405

woensdag: duurloopje rust
Geen zin. Vanmorgen regende het, vanmiddag regende het en vanavond regende het. Vanmorgen was ik op school, aan het werk. Vanmiddag het ik belastingaangifte gedaan: een vervelende klus op een dag met vervelend week. 's Avonds, na het eten heb ik met Kane en José Ravi uitgelaten. Want regen of niet, het beessie moet er toch even uit. En nu ... lekker lezen!
Ook vond ik het wel best, omdat ik me in m'n hoofd al aan het voorbereiden ben op de 100 km rit van komende vrijdag met m'n "nieuwe fietsgroep". Ik fiets vaak, maar heb al heel lang geen afstanden boven de 75 km gereden.

donderdag: duurloopje
Een duurloopje, dat kon nog wel even, richting morgen. Niet te lang, omdat ik ook nog wel wat tijd nodig had om m'n racefiets te prepareren. Andere wielen, ketting smeren, frame wat oppoetsen. Dat laatste met babybillendoekjes, een tip van Thomas Braun in zijn boek "Blijven genieten!" Ik voel warempel zelfs een soort van (wedstrijd)spanning. En dat is een van de mooiste gevoelens die er bestaan. Een soort "flow +" gevoel! En dus ... op tijd naar bed, want morgen zit ik om 8.20u op de racefiets. En hoe ging het lopen? Nou ... uitstekend. Ik begon rustig en ging steeds sneller lopen. De laatste 3 km in 3'55" per km. Het was het eerste niet-donkere doordeweekse avondrondje. Heerlijk! O, en had ik al gemeld dat ik zin heb in morgen??
https://connect.garmin.com/modern/activity/2587354214

vrijdag: lange ronde op de racefiets
Het is Goede Vrijdag: een extra dagje vrij voor Robin, Kane en mij. Voor vandaag stond er een lange ronde van 100 km op de racefiets op de planning. Dat hield nog wel wat geregel in. Ik zou deze dag benutten voor de belastingaangifte. Dit heb ik woensdag inmiddels gedaan. José moest gewoon werken en dus diende ik rekening met Robin en Kane te houden. Robin had behoefte aan een ochtend relaxen en vond het alleen maar fijn als ik weg zou gaan. Kane vind het wél prettig als ik er voor hem ben, maar toen hij hoorde dat hij bij neef Jort mocht komen spelen, vond hij dat nog veel leuker! En dus was de weg vrij.
Zowel Kane als ik vertrokken om 8.30u. We hebben een rondje Ringvaart in Zuid Holland gereden. Een heerlijke ronde met een prachtig groepje: Marco, Mark, Sjoerd, Eric, Sander en ik. Allemaal prima fietsers. Vooral Eric reed sterk. Die had van de 110 km er best 110 op kop kunnen rijden. Tijdens het rijden van het rondje om de Ringvaart om de Haarlemmermeerpolder is het net alsof je alleen maar rechtdoor gaat. Zonder erg zit je continu in een soort bocht. Het prachtige Kaag is als het ware het keerpunt.Op de terugweg pikten we het Kopje van Bloemendaal nog even mee. Het scheelt wel of je het Kopje op de heenweg na 20 km oprijdt, of of de terugweg na 90 km. Gelukkig hadden we daar allemaal (op Eric na) last van. Op zich reed ik het Kopje nog best aardig op: achter Eric en Sander en daarna ging het tot de sluizen nog steeds prima. Pas vanaf de sluizen had ik het zwaar: maar nu was het nog slechts 10 km naar huis. De eerste helft van de rit was heel ontspannen: ik heb met alle mannen lekker wat kunnen kletsen. Op de terugweg werd er wat meer kop over kop gereden. En ik heb zeker niet verzaakt, haha! Op kop rijden vind ik heerlijk: het geeft aan dat ik me goed voel en me niet hoef te verstoppen. Maar na een poosje op kop ben ik óók wel weer blij met een aflossing! Dat gold voor ons allemaal, maar dus niet voor Eric.
Ik was om 12.30u thuis. Kane mocht nog even bij Jort blijven spelen en Robin ging óók weg (bij vrienden langs). Dus ging ik douchen, eten, hond uit laten, boodschappen doen en koken. Na het avondeten gingen José en ik met Ravi naar het strand: zo was het een heerlijke buitendag.
https://connect.garmin.com/modern/activity/2588587585

zaterdag: duurloopje rust
Wat kan voetbal toch een vervelende, opgefokte sport zijn. Kinderen die overdreven (kleinerend) doelpunten vieren, leiders die vooral weten aan te geven wat er niet goed gaat en zeurende ouders. Vandaag viel ik in voor Jonathan, de vaste coach van het team van Kane, omdat hij er bij het toernooi niet bij kon zijn. Prima, ik had er zelfs zin in. Gisteravond opstellingen en dergelijken gemaakt. Het team van Kane heeft dit seizoen 1x gelijk gespeeld en verder alles verloren. Waarom? Omdat ze als team 3 van Dem tegen teams 1 en 2 van andere clubs spelen. Niet motiverend dus: frustrerend zelfs. Voor vandaag stonden er 3 wedstrijden op het programma. Wedstrijd 1 was leuk en eindigde in 0-0. Ik zei: "Jongens, we hebben met 0-0 gewonnen!" En daar was iedereen het mee eens. Vanaf begin tot eind hebben ze geknokt voor een goed resultaat, zo mooi om te zien. Wedstrijd 2 werd ruim verloren (van een 1e team). Binnen een halve minuut stond het al 0-2. Daarna hebben ze het echt wel geprobeerd, maar meer dan proberen de ballen tegen te houden zat er gewoon niet in. De tegenstanders vierden de doelpunten wat theatraal. Na afloop ... hup ... meteen een zeurende ouder op m'n dak! Wedstrijd 3 ging gelukkig weer goed: ook nu was het na een wedstrijd vol strijd en zelfs kansen op méér 0-0. Onze jongens waren super blij dat ze niet laatste in de poule waren, maar 3e van de 4. Gelukkig maar! Eenmaal thuis had ik geen zin meer om een rondje te gaan rennen of fietsen. Ik had er geen zin meer in. 'n Kaasje en wijntje op de bank met José! En naar zeurende ouders toe:
lees de vijf-gouden-tips-voor-gedrag-langs-de-lijn maar eens.

zondag: rondje op de mtb
Vanmorgen werd het weer tijd voor een offroad rondje. Ondanks de regen. Om 8.30u vertrokken Mark, Marco, Marcel en ik vanuit de Broekpolder voor een rondje glibberen door de blubber in de duinen. Eenmaal onderweg was het best lekker en had ik nauwelijks hinder van de regen. Ik heb het leeuwendeel aan kopwerk gedaan: voelde me best sterk. Aan het einde van de rit zagen we er uit als een stel veldrijders, vandaar de "mooie" foto's (vlnr Mark, Johan, Marco, Marcel).
https://connect.garmin.com/modern/activity/2592993733

weekoverzicht
De week van de jetlag, de 100 km rit en de blubberrit. Veel fietswerk. Na zaterdag zat het eerste kwartaal van 2018 erop. In dat kwartaal heb ik 83x gesport. Doe dat keer 4 en ik zou uitkomen op 332x sporten op jaarbasis. Mijn beste jaar is 2016, mijn marathonjaar, met 212x sporten.
Gek genoeg was deze week met 5x sporten (3x fietsen, 2x lopen) mijn op één na "slechtste" week van 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten