Pagina's

maandag 25 maart 2019

2019 week 13 #rustig

vooraf
Na een wedstrijd heb ik meestal spierpijn. Nu valt dat mee. Wel heb ik wat last van de linker achillespees. Oppassen dus. Niet te veel op snelheid trainen.

maandag 25/3: rust
Na de Dijkenloop van gisteren even helemaal niets vandaag. Best lekker. En nodig.

dinsdag 26/3: baantraining loslopen
Vanavond ben ik wel naar de baan gegaan, maar heb ik niet  kunnen trainen. De linker achillespees stond het niet toe. Meer dan wat rondjes loslopen zat er niet in. Deze week wordt naar alle waarschijnlijkheid een hardloop-rustweek. Niet erg. Morgen wellicht even een lekker rondje fietsen. Donderdag naar de masseur. En dan maar weer even kijken hoe het er voor staat.

woensdag 27/3: fietsen & rennen
Bij het opstaan was de pees een heel stuk minder gevoelig dan gisterochtend. Dat was wel zo prettig. Om 10.15u zat ik op de mtb om even lekker een rondje te fietsen. Rustig aan gedaan: door de duinen naar Egmond op en neer. Het weer werd steeds mooier: de wind leek per gefietste kilometer af te nemen en de zon liet zich daarentegen juist steeds meer zien. 's Avonds heb ik Kane opgehaald na zijn voetbaltraining bij Dem. Ja, en ... ? Nou, dat heb ik rennend gedaan. Rustig aan, voor de pees, dat wel. Ik liep 5'05"/km. Dat ging helemaal niet onaardig, hoor. En zo heb ik op 1 dag 45 km gefietst en 6 km gerend.

donderdag 28/3: rust
Een sport-rustdag. De dag zat een beetje vol. Met als afsluiter een massage om 20.00u bij de masseur van av Dem, voor m'n kuiten en achillespezen. Hij heeft me grondig en vakkundig gemasseerd. Het was ook echt nodig. "Man, dat jij überhaupt zo vlot over de baan kon rennen met deze kuiten!"

vrijdag 29/3: duurloopje rust
Ik was van plan om de traditie van de laatste weken weer oppikken: een stukje rennen met Dave. Maar José wilde graag met mij naar het strand met de honden. Dat snapte ik wel, wabt het was een prachtige avond. 

zaterdag 30/3: duurloopje
Vanmorgen gingen José en ik wéér met de honden naar het strand. Kane wilde ook mee. Gezellig. Alleen ... nu gingen ze met mij mee. Ik ging rennend naar de pier op en neer. En "de rest" ging wandelen. Het was echt lekker. Ik kon ook prima in korte broek rennen. De kuiten voelden goed, de achillespezen werden tijdens het rennen steeds wat meer "aanwezig". Maar ook niet méér dan dat. Pas 's middags, toen ik tijdens de wedstrijd van het team van Kane scheidsrechter was, merkte ik dat de pees niet goed voelde.

zondag 31/3: fietsen
Bij het wakker worden voelden de achillespezen niet heel goed aan. Maar gelukkig ging ik fietsen. Met de Beverbikers (Marco, Marcel, Sjoerd dn John) vanmorgen al vroeg op pad gegaan. Om 8.30u zaten we op de fiets. Omdat in de afgelopen nacht de klok een uur vooruit is gegaan, was het eigenlijk nog 7.30u. Er stond een gemeen windje, die we lange tijd tegen hadden. Dat betekende kop over kop in een waaier rijden. En met elkaar boksten we toch een gemiddelde van 31 km/u bij elkaar, over ruim 80 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten