Pagina's

maandag 1 april 2019

2019 week 14 #achilles

vooraf
Vorige week bleven de achillespeesklachten toch wat hangen, ondanks een rustigere loopweek. Ik vermoed dat deze week toch ook een wat rustigere loopweek gaat worden.

maandag 1/4: fietsen
Gisteren is de zomertijd ingegaan, waardoor er 's avonds meer sportmogelijkheden zijn. En dus stapte ik om 19.00u op m'n mtb om een rondje van 40 km door de polder te trappen. Héérlijk! Na 20.15u werd het donker: goed dat ik m'n lampjes op m'n fiets had gedaan.

dinsdag 2/4: baantraining rust
Vanmorgen voelde de achillespees beter aan dan de afgelopen 2 ochtenden. Niet goed genoeg voor een baantraining, maar wellicht wel voor een duurloopje. Uiteindelijk heb ik helemaal niet gelopen. Ik voelde me niet helemaal fit: wat grieperig.

woensdag 3/4: fietsen rust
Studiedag op school. De leerlingen waren vrij en wij (de leraren) gingen lekker aan de bak. Kwam goed uit met m'n watterige hoofd, haha. Ik was van plan om later op de dag nog te gaan fietsen, maar dat leek me niet slim.

donderdag 4/4: baantraining (nou ja ...)
De linker achillespees zorgde ervoor dat ik niet kon trainen. Hoe dan ook had ik om 20.15u bij Dem afgesproken om me te laten masseren. Dus heb ik meegedaan met warmlopen en de loopscholing. Toen voelde ik al dat het een "no go" werd. De masseur voelde nu wel een klein bobbeltje op de pees. Nu echt even een paar dagen niet of heel rustig rennen. En een paar weken maar niet op de baan trainen. Dan komt het wel weer goed!

vrijdag 5/4: fietsen
Met Cootje 60 km door de duinen en de polder gereden. Dat kan weer nu het zomertijd is. Heerlijk!

zaterdag 6/4: fietsen
Weer en prima rondje gereden. Met Mark en Marco op de racer. Ook nu weer 60 km. Gisteren reden we 29 km/u, vandaag 30,5. Een mannetje meer scheelt toch wel, hè. Op zich hebben we niet eens echt hard gereden: veel kunnen (bij)kletsen onderweg.

Zondag 7/4: duurloopje
Géén Open Zaans Kampioenschap van av Lycurgus vandaag, maar wel een dustig duurloopje op het strand. Het was fenomenaal mooi weer. José en Kane gingen plastic opruimen op het strand. De honden dartelden achter hen aan. En ik liep over de duinen: mul zand, op en neer en dus moe worden in een laag tempo. Dat kon de achillespees prima aan: niet(s) gevoeld.

weekoverzicht
De linker achillespees zorgde er toch weer voor dat ik een stapje terug moest doen wat hardlopen betreft. Daardoor weer eens tot 3x fietsen gekomen. Gelukkig kon ik zondag geheel zonder last een rustige 12 km rennen. Komende week is een schoolkamp-week, waardoor ik minder aan sporten toekom. Dat is voor de achillespees niet eens zo verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten