Pagina's

maandag 14 september 2020

2020 week 38 #openneer

Maandag 14/9: fietsen (racefiets)
Wat een prachtig mooi weer is het vandaag geworden. We konden heerlijk in de tuin eten: om 17.30 uur was het nog 27 graden en zonnig. Morgen kan het zelfs 30 graden worden. Vanavond een heerlijk en prachtig avondrondje.gereden: 70 km in. 31,2 km/u. De paar dagen (gedwongen) rust hebben de vorm geen kwaad gedaan in ieder geval. Dat bleek vanavond wel. Het ging vrij gemakkelijk. Kwam ook wel wat door het weer uiteraard: zon en weinig wind.

Dinsdag 15/9: fietsen (mtb weg)
Weer zo'n schitterende avond. Lekker gefietst op de mtb met Maarten: 60 km in 29,7 km/u. Maarten haalde mij,op zijn racefiets, op. Samen hebben we 30 km gereden. Oa doordat hij (nog) geen verlichting heeft, ging hij na 30km naar huis. Na een rondje door de polder te hebben gereden. Ik ging nog even door naar Castricum en via Uitgeest naar huis.

Woensdag 16/9: rustdag
Om 14.00u was ik thuis. Tijd voor een middagrondje? Ja, tijd wel, maar zin ... nee. Maak dan wel? Tour de france kijken. Vandaag gingen de renners eerst de Col de la Madeleine op en en daarna finishten ze op de Col de la Loze. Waarschijnlijk was dit de zwaarste etappe van de tour. En dus zat Jopie voor de buis. Wat een mooie en spannende rit was het.  In 2016 waren we zelf nog op de Col de la Madeleine. Wandelend, zie onderstaande foto. Heel gaaf, en ik zal er echt nog wel eens een keer fietsen op willen. Überhaupt zou ik wel eens een berg op willen fietsen. tot nu toe heb ik dat slechts één keer gedaan, in Oostenrijk. Is nog steeds een van mijn fiets hoogtepunten. Zie: zomervakantie-2015
's Avonds voetbaltrainen gegeven. Met bijna een uur lang 7 tegen 7. Heb ik zowaar meegedaan. Zonder last van linkerheup en rechter achillespees. En leuk dat ik het vond. Wel voorzichtig gedaan, hoor. Dus een rustdag en toch actief gedaan.

Donderdag 17/9: fietsen (mtb weg)
Avondrondje op de mtb. Door de duinen naar Egmond en door de polder terug: 50 km in 27 km/u. Relaxt gereden. Had geen frisse benen, dus er lekker aan toegegeven. Dat is de enige manier om er toch een plezierige rit van te kunnen maken. Jekkeren tegen beter weten in, werkt alleen maar averechts. En kijk maar eens naar onderstaand plaatje: daarop is goed te zien wat een mooie nazomeravond het weer was. Wééér! En dat is al een feestje op zich!
Vrijdag 18/9: rustdag
Avondrondje of niet? Het werd 'niet'. Lekker even boekje lezen. Bokbiertje erbij, heerlijk. Wel een 0.0, hè! Na de griep van vorige week, gaat het deze week nog wat (te veel) op en neer. Aan alles merk ik dat het nodig was om vanavond rustig aan te doen, wil ik morgen goed voor de dag komen. Ook dat is sport, hè, goed luisteren naar je lichaam. Met de stroom mee zwemmen. Proost!
Zaterdag 19/9:  fietsen (mtb weg)
Vandaag speelde Kane om 12.30 uur uit bij Fortuna Wormerveer. Alle tijd om  's morgens een flinke ronde kunnen fietsen. Van 7.00 uur tot 10.30 uur zou ik zelfs 100 km kunnen rijden. Maar ... dat heb ik niet gedaan. Voelde me er bij het wakker worden niet fit genoeg voor. Een kort rondje van 9.00 tot 10.30 was voor deze ochtend meer dan genoeg. En zo was het ook. Heerlijk 44 km in 29,5 km/u op de mtb in het zonnetje gereden! Weer het bewijs dat goed luisteren naar je lichaam loont.

Zondag 20/9: fietsen (racefiets)
's Morgens gewandeld op de heide bij Blaricum met José en de honden. Prachtig. Zowel het gebied als het weer. Zie onderstaande foto's. We hebben van 8.30u tot 11.30u gelopen en waren om 12.30u weer thuis. lekker even geluncht in de tuin. Fietsen in de middag was geen probleem. Had om 14.30u met Marco en Mark afgesproken. Vooraf wist ik dat ik nog 56 km nodig had om op 10.000 km in het kalenderjaar 2020 uit te komen. Waarvan 9.000 km in de afgelopen 6 maanden. Met als topmaand natuurlijk augustus met 2.000 km. Het werd vanmiddag 63 km in 32,3 km/u. Doel bereikt. Het ging goed. Heen naar Purmerend kon ik met tegenwind goed op kop rijden. Terug deden we het relatief rustig aan. Het was heerlijk zonnig en dus een prima rit zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten